r
Nosalty Logó

Citromkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 3242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 3242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. 8 tojásból piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a liszteket, a sütőport, és hozzáadjuk a felvert fehérjét. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még langyosan keresztben kettévágjuk.
  2. A krémhez először a tejszínt verjük fel (mindet -5 dl).
  3. A krém további hozzávalóit összekeverjük géppel, és hozzákeverjük a zselatint, majd a legvégén beleforgatjuk a tejszínhab felét (2,5 dl)
  4. A kihűlt, kettévágott lapot megtöltjük.
  5. A tetejét a maradék tejszín felével bekenjük (én egy kis ételszínezővel feldobtam), majd felkockázzuk, és sima fehér tejszínnel egyenként díszítjük. (Tálalás előtt tettem rá egy kis citromfüvet és a cukorvirágokat.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20532
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

Tipp: Lidl-ös krémtúrót használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég savanykás süti, nem az a tömény, édes jellegű, bár ez is csak a cukrozáson múlik...de én eperöntettel nyakon öntve tálaltam  a másnapi maradékot ...és nagy sikere volt. Nagyon jól összepasszoltak. 12 kocka lesz belőle, ha valakinek ez nem mennyiség, duplán számoljon!

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...