r
Nosalty Logó

Citromhabos máktorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromhabos máktorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

mákos piskóta

citrom mousse

342
Kalória
9.2g
Fehérje
24.4g
Szénhidrátok
24.7g
Zsír
71.2g
Víz
115.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
17g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

mákos piskóta

citrom mousse

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

mákos piskóta

citrom mousse

Összesen 4097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

mákos piskóta

citrom mousse

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8575.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    3614 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    854.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 4097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

mákos piskóta

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a mákot, diót, citromhéjat és vaníliát, reszelt almákat és a banánt, majd alaposan összedolgozzuk.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és finoman összeforgatjuk. Kapcsos tortaformában 180 fokos előmelegített sütőben sütjük ki.
  3. Hűlés után kiszedjük a formából, megfordítjuk, hogy a sík fele nézzen fölfelé, és visszahelyezzük a megtisztított tortaformába.

citrom mousse

  1. Fél dl tejszínt forrásig melegítünk, majd belekeverjük a citromok lereszelt héját. Beletördeljük a fehér csokoládét és a hideg vízbe beáztatott lapzselatinokat, majd alacsony lángon addig kevergetjük, míg egynemű masszává nem olvad.
  2. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a citromlevet, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a csokis masszához forgatjuk. Még így “melegen” a kapcsos tortaformába, a piskóta fölé öntjük, és hűtőbe tesszük.
  4. Pár óra múlva szétszedjük a tortaformát, rátesszük a sablont, és finomra őrölt mákkal megszórjuk. (A sima darált mák nem elég finom szemcséjű ahhoz, hogy a mintát szépen kiadja, ezért vagy kis lyukú szűrőn át szórjuk, vagy őröljük nagyon finomra.) Nagyon szépen szeletelhető!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Igazi frissítő desszertet mutatok most be: a mák és a citrom verhetetlen páros. Az elkészítése is nagyon egyszerű, amihez stílusosan egyszerű díszítési módot választottunk- maminti art sablonnal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!