r
Nosalty Logó

Cipóban sült sonka Szandi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
szandi87
Cipóban sült sonka Szandi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Összesen 727 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Összesen 2910 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Összesen 179 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    3277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 727 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14275.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    13110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2910 kcal
  • 21% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Elkészítés

A cipóhoz

  1. Ha nem sikerült főtt sonkát beszereznünk, akkor főzzük meg annyi vízben, amennyi ellepi,10 szem egész bors, 3-4db babérlevél, egy egész fej vöröshagyma és 4-5 gerezd egész fokhagyma társaságában. Kilónként 1-1 órafőzési idő javasolt. Miután megfőtt, hagyjuk hűlni a saját levében, majd emeljük ki, és alaposan töröljük meg(!) a sonkát papírtörlővel.
  2. A sütőt előmelegítjük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk.
  3. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, ésa liszt közepébe öntjük, majd kevés liszttel a tál széléről betakarjuk. Letakarva15 percig kelni hagyjuk meleg helyen.
  4. Elkeverjük az 1 evőkanálsót és a2 evőkanál olajat1 dl langyos vízben, és aliszthez adjuk.Hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. (Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adhatunkhozzá.)
  5. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majdnégyzet alakúra nyújtjuk. A széleket megkenjük vízzel, a tészta közepére helyezzük a sonkát (amit előzőleg már szárazra töröltünk), a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibeemeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
  6. A tojássárgáját elkeverjük 1 kávéskanál olajjal, ezzel megkenjük a cipót, és azelőmelegített sütőben aranybarnára sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet teszünk.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3395
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cipóban sült sonka Szandi konyhájából
szandi87 1 recept

Mindenképp ki szerettem volna próbálni, hogyan is lehet elkészíteni ezt az ételt, most sikerült többféle receptből és tanácsból összegyúrnom a receptjét úgy hogy az elkészítése nekem is megfelelő legyen. Nem voltam fél napot a konyhában, és nem is kellett kapkodnom! El is készült... És nagyon finom lett! Húsvétra mindenképp alkalmas fogás! :)

Hozzávalók

A cipóhoz

A sonka főzéséhez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...