Cipóban sült sonka Szandi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
szandi87
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 21% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A cipóhoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g só0 kcal
-
35 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A sonka főzéséhez
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
Összesen
727
kcal
- 21% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A cipóhoz
-
400g finomliszt1456 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
800g sonka1104 kcal
-
0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A sonka főzéséhez
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
Összesen
2910
kcal
- 21% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A cipóhoz
-
24.8g finomliszt90 kcal
-
3.1g élesztő3 kcal
-
12.4g víz0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
9 kcal
-
49.6g sonka68 kcal
-
0 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
A sonka főzéséhez
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
Összesen
179
kcal
- 21% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3568.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 3277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 93.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
727
kcal
- 21% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.5 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14275.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 13110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 373.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
2910
kcal
- 21% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A cipóhoz
-
40 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
2 dl víz
-
1 ek cukor
-
1 ek só
-
2 ek napraforgó olaj
-
80 dkg sonka
A sonka főzéséhez
-
10 szem fekete bors
-
4 db babérlevél
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A cipóhoz
- Ha nem sikerült főtt sonkát beszereznünk, akkor főzzük meg annyi vízben, amennyi ellepi,10 szem egész bors, 3-4db babérlevél, egy egész fej vöröshagyma és 4-5 gerezd egész fokhagyma társaságában. Kilónként 1-1 órafőzési idő javasolt. Miután megfőtt, hagyjuk hűlni a saját levében, majd emeljük ki, és alaposan töröljük meg(!) a sonkát papírtörlővel.
- A sütőt előmelegítjük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk.
- 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, ésa liszt közepébe öntjük, majd kevés liszttel a tál széléről betakarjuk. Letakarva15 percig kelni hagyjuk meleg helyen.
- Elkeverjük az 1 evőkanálsót és a2 evőkanál olajat1 dl langyos vízben, és aliszthez adjuk.Hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. (Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adhatunkhozzá.)
- A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majdnégyzet alakúra nyújtjuk. A széleket megkenjük vízzel, a tészta közepére helyezzük a sonkát (amit előzőleg már szárazra töröltünk), a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibeemeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
- A tojássárgáját elkeverjük 1 kávéskanál olajjal, ezzel megkenjük a cipót, és azelőmelegített sütőben aranybarnára sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet teszünk.
- Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3395
- Feltöltés dátuma: 2012. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
szandi87
1 recept
Mindenképp ki szerettem volna próbálni, hogyan is lehet elkészíteni ezt az ételt, most sikerült többféle receptből és tanácsból összegyúrnom a receptjét úgy hogy az elkészítése nekem is megfelelő legyen. Nem voltam fél napot a konyhában, és nem is kellett kapkodnom! El is készült... És nagyon finom lett! Húsvétra mindenképp alkalmas fogás! :)