r
Nosalty Logó

Cipóban sült csülök

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SzemiKati
Cipóban sült csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5640 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4271.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    3381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 940 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    364.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25626.8 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    606 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    3950 mg
  • Nátrium
    20286 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 5640 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csülköt vízben babérlevéllel puhára főzzük, míg le nem válik a csontról. Hagyjuk vízben kihűlni, majd lebőrözzük és kicsontozzuk, jól lecsöpögtetjük. (Én a sütőt 50 fokra állítottam és még szárítottam is benne egy kicsit.)
  2. A szárított élesztőt a cukorral és vízzel alaposan kikeverjük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és alaposan kidagasztjuk. (Akinek van kenyérsütő gépe, abban is dagaszthatja, én robotgéppel szoktam.) Kelesztőtálban kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük a tésztát.
  3. Pihentetés után lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, 3 felé osztjuk. Két rész a cipó alja és teteje, közte a már előkészített csülökkel. Harmadik részt kinyújtjuk, felcsíkozzuk, "összeszőjük", majd ráborítjuk a cipó tetejére, az alul lelógó csíkokat az alján összefogjuk és tepsibe tesszük.
  4. A megformázott cipót letakarjuk és ismét hagyjuk a duplájára kelni.
  5. Cipót megspricceljük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük. Sülés közben többször is újra végig spricceljük a tetejét. (A kész cipót én a tepsiről leemelve rácson a már elzárt sütőben lassan hagyom kihűlni, így a kérge kicsit átszárad, ropogósabb lesz.)
  6. Friss zöldségekkel, tormával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14426
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzemiKati 7 recept

Gyermekkorom nagy kedvence volt a cipóban sült csülök. Édesanyám és nagymamám készítette, mi gyerekek pedig rajongtunk érte. Pár éve volt egy próbálkozásom, nem lett az igazi. Ezen elcsüggedve többet nem is "bohóckodtam" vele.  Aztán elkezdtem kísérletezgetni otthoni kenyérsütéssel. Szedtem ötleteket, instrukciókat innen-onnan. Majd rátaláltam Limara pékségére az interneten, és bár soha nem tartottam be egy receptet se, mindig módosítgattam valamin, az ő lépéseit pontról pontra be akartam tartani. Sikerre sikert halmoztam a család és barátok körében, úgyhogy amikor magabiztosabbá váltam és bátrabban alkottam saját összeállítású kenyereket saját ízlésem szerint, a csülökkel töltött cipónak is neki mertem állni. Örülök, hogy erőt vettem magamon, mert nagyon finom és dekoratív ebéd lett belőle. A szövött díszítés ötletéért utólag is köszönet Limarának. Legalább akkora sikert arattam ezzel a díszítéssel, mint az étel ízével :) Nehéznek nem mondanám, ha sütött már az ember házilag kenyeret, inkább kicsit időigényes és pepecselős. De aki szereti a kihívásokat és szeret sokat bütykölni a konyhában, élvezni tudja minden percét :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...