r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cigánypecsenye-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

578
Kalória
33.5g
Fehérje
25.6g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
292.6g
Víz
121.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
2.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Összesen 578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Összesen 3467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cigánypecsenye

Petezselymes krumpli

A torta összeállítása

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1755.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 3467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Cigánypecsenye

  1. A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk. A hagymát nem túl vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymát is felszeleteljük.
  2. A húst a hagymákkal és kevés vízzel egy alufóliával fedett tepsiben (vagy sütőzacskóban) puhára sütjük. Alacsony hőfokon tesszük mindezt, akár másfél órát is sülhet. Zsiradék nem szükséges hozzá, hiszen a tarja elég zsíros.

Petezselymes krumpli

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyjából egyforma méretű kockákra felaprítjuk. Körülbelül egy-másfél centiméter nagyságú kockák az ideálisak.
  2. A két evőkanál olajjal, és kb. egy dl vízzel fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Néha megkeverjük, hogy oda ne égjen.
  3. Még mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  4. Végül teljesen puhára pároljuk. Időközben plusz vizet lehet hozzáadni, ez a burgonyától függ, hogy igényli e még.

A torta összeállítása

  1. A szeletelt füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük.
  2. Egy 30 cm-es tortaforma szélét kibéleljük a megsült hússzeletekkel, és közepére belehalmozzuk a petrezselymes krumplit. A torta tetejét a sült hagymakarikákkal és a szalonnával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a tortát nővérem készítette apu születésnapjára. A szokásos sült krumpli túl száraz köret lett volna, nem tartotta volna össze a tortát. Ezért esett a választás a petrezselymes krumplira.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Spárgatorta

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Fillérekért adja a Lidl a húsvéti sütemények egyik fő hozzávalóját

Már igazán nem kell sokat várnunk arra, hogy teríthessük a húsvéti asztalt, és mindenféle finomsággal roskadásig pakoljuk. Ha csak szűk családi körben vagyunk, akkor sem, de ha még vendégek is érkeznek, akkor pláne nem maradhat el valamilyen sütemény, legyen az édes vagy sós, amihez a Lidl igen olcsón adja most az egyik fő alapanyagot.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!