- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Cigánypecsenye
-
167g sertéstarja310 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
25g víz0 kcal
Petezselymes krumpli
-
167g burgonya96 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g víz0 kcal
A torta összeállítása
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Cigánypecsenye
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g füstölt szalonna786 kcal
-
150g víz0 kcal
Petezselymes krumpli
-
1000g burgonya578 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
A torta összeállítása
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Cigánypecsenye
-
38.1g sertéstarja71 kcal
-
6.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g füstölt szalonna30 kcal
-
5.7g víz0 kcal
Petezselymes krumpli
-
38.1g burgonya22 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g víz0 kcal
A torta összeállítása
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 731.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 292.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.2 g
Zsír
-
Összesen 224.4 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4391 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 2525 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1755.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 755 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 843 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2579 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Hozzávalók
Cigánypecsenye
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
12 dkg füstölt szalonna
-
1.5 dl víz
Petezselymes krumpli
-
1 kg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
A torta összeállítása
Elkészítés
Cigánypecsenye
- A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk. A hagymát nem túl vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymát is felszeleteljük.
- A húst a hagymákkal és kevés vízzel egy alufóliával fedett tepsiben (vagy sütőzacskóban) puhára sütjük. Alacsony hőfokon tesszük mindezt, akár másfél órát is sülhet. Zsiradék nem szükséges hozzá, hiszen a tarja elég zsíros.
Petezselymes krumpli
- A burgonyát meghámozzuk, és nagyjából egyforma méretű kockákra felaprítjuk. Körülbelül egy-másfél centiméter nagyságú kockák az ideálisak.
- A két evőkanál olajjal, és kb. egy dl vízzel fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Néha megkeverjük, hogy oda ne égjen.
- Még mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
- Végül teljesen puhára pároljuk. Időközben plusz vizet lehet hozzáadni, ez a burgonyától függ, hogy igényli e még.
A torta összeállítása
- A szeletelt füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük.
- Egy 30 cm-es tortaforma szélét kibéleljük a megsült hússzeletekkel, és közepére belehalmozzuk a petrezselymes krumplit. A torta tetejét a sült hagymakarikákkal és a szalonnával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2091
- Feltöltés dátuma: 2016. február 14.
Ajánló
Annyi szelet húsból csináljuk a tortát, ahány adagra terveztük az ételt. A szalonnaszeletek száma is ugyanannyi legyen, hogy mindenkinek jusson mindenből egy-egy. A szalonnát lehet ropogósabbra és puhábbra is sütni. A kisebb krumplikockák kevergetés közben teljesen szétmállanak, de alapvetően nem lesz püré a köretünk. Ez a krémesség fogja össze a tortát. Az összeállításhoz nem biztos, hogy fog kelleni az összes burgonya. A petrezselyem lehet friss (apróra szelve) vagy szárított (morzsolt). Ha szárítottat használunk, pár perccel előbb keverjük a krumplihoz, hogy az is átpuhuljon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a tortát nővérem készítette apu születésnapjára. A szokásos sült krumpli túl száraz köret lett volna, nem tartotta volna össze a tortát. Ezért esett a választás a petrezselymes krumplira.