Chilis-csokoládés sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vojtkó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
9g joghurt6 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
-
0g chili0 kcal
A töltelékhez:
-
30g meggylekvár83 kcal
-
38g tej21 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
5 kcal
-
19g marcipán87 kcal
Összesen
615
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
-
0g chili0 kcal
A töltelékhez:
-
240g meggylekvár667 kcal
-
300g tej168 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g marcipán693 kcal
Összesen
4915
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
13.4g tojás17 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12.2g étcsokoládé67 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
4.6g joghurt3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g chili0 kcal
A töltelékhez:
-
14.7g meggylekvár41 kcal
-
18.3g tej10 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.2g marcipán42 kcal
Összesen
299
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
615
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 207.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 961 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4964 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1230 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 1943 mg
-
Nátrium 1094 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 671 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 334.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1018 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 1001 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
4915
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
4 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
-
5 ek joghurt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 tk chili
A töltelékhez:
-
12 ek meggylekvár
-
3 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg marcipán
Elkészítés
A tésztához:
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadunk 3 kanál cukrot ésa vaníliás cukrot, és habosra keverjük.
- A főzőcsokit a vajjal kis lángonfelolvasztjuk, hozzáadjuk a chilit.Nem kell főzni, épp csak addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem olvad, majd húzzuk félre, hogy kihűljön. Mikor már nem meleg, hozzákeverjük a sárgájához. Hozzáadjuk a joghurtot is, és jól összekeverjük.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral ésa kakaóporral, majd apránként hozzáadjuk a csokoládés masszához. Nagyon sűrű és ragacsos tésztát kapunk.
- A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sűrű tésztába. Most egy lazább, lágyabb tésztát kell kapnunk.
- Kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát (nekem csak két fél literes eldobható sütőforma állt rendelkezésemre, ezért két kisebb "cipót" sütöttem, de tortaformát is használhatunk, vagy egy kisebb tepsit), majd beletöltjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a marcipánkrémet.
- A tejet a liszttel és a porcukorral felfőzzük. Mikor már jó sűrű, puding állagú a krém, lehúzzuk a tűzről és belecsipkedjük a marcipánmasszát. A marcipán bele fog olvadni a krémbe. Habverővel jól keverjük össze, hogy egységes masszát kapjunk.
- Ha kisült a süti, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen3 részre vágjuk. (A csoki miatt elég tömör a tészta, ezért könnyen vágható.)
- A rétegek közé előbb egy adag marcipánkrémet kenünk, majd meggylekvárt kanalazunk a tetejére. Ugyanígy járunk el a másik rétegnél is.
- Fogyasztás előtt érdemes néhány órát a hűtőben pihentetni, hogy megszilárduljon a krém, és lehessen szeletelni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5171
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Ajánló
Ha marad ki marcipánkrém, keverjük össze néhány kanál lekvárral, töltsük poharakba és reszeljünk a tetejére étcsokoládét. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vojtkó
6 recept
Ezt a süteményt a Haas Natural receptverseny ihlette, amire bármilyen csokoládét és meggyet tartalmazó sütivel lehet nevezni. Nekem a csokoládéról és a meggyről rögtön valami intenzív, karakteres íz jutott az eszembe, és ekkor jött a chili ötlete. A tömény, csokis ízt viszont valami egyszerűvel, de mégis különlegesen édessel akartam ellensúlyozni, ez pedig a marcipánkrém lett. Ez a sütemény egyszerre hat ízérzékelésünk szinte minden részére: az étcsokoládé miatt kesernyés, a chili miatt csípős, a meggylekvár miatt savanykás, de leginkább mégis édes. :)