r
Nosalty Logó

Chilis csirkemell mustáros szósszal és baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tősér Regina
Chilis csirkemell mustáros szósszal és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2217 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 740 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4307.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 2217 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, az őrölt chilit, a felaprított fokhagymát, valamint opcionálisan egy pici majorannát. Jól meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan összedolgozzuk és legalább egy órát hagyjuk pácolódni (érdemes egy éjszakát is hagyni akár).
  2. A joghurtot összekeverjük a mustárral, fokhagymával és citromlével, ízesítjük sóval és borssal, majd ezt is félretesszük.
  3. A bacont 200°C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A csirkemellet kivesszük a pácból, majd forró serpenyőben oldalanként 4-4 percig sütjük, sütés közben oldalanként besózzuk (mivel a pácba nem tettünk sót). Amikor megfordítjuk a csirkét, 1 kisebb kocka vajat teszünk a serpenyőbe, majd ezzel locsolgatjuk, hogy elkerüljük a csirkemell kiszáradását.
  4. A csirkemellet a tányérra helyezzük, rámehet a joghurtos mártás, amire pirított hagymát szórhatunk. Tetejére helyezzük a bacont. Köretnek itt bulgur készült zöldborsóval, de lehet enni salátával, rizzsel vagy akár sült krumplival is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 472
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tősér Regina 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...