r
Nosalty Logó

Chilis bab István mestertől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Chilis bab István mestertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17034.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1380 mg
  • Foszfor
    3225 mg
  • Nátrium
    10580 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2493 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. A húst hozzáadjuk, és átsütjük, majd vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a többi hozzávalót, és addig főzzük, míg a hús meg nem fő.
  4. Ezzel párhuzamosan megfőzzük a babot egy másik fazékban.
  5. Ha mindkettő kész, akkor a húshoz öntjük a babot, a kukoricát és a két zacskó alapport.
  6. Szükség szerint (ha túl sűrű lenne) az elfőtt vizet pótoljuk.
  7. Szükséges kevergetni, hogy a szósz oda ne égjen.
  8. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16155
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Vendégségben ettünk először csilis babot, azóta nagyobbik fiam kedvence. Szinte nincs olyan hónap, hogy ne lenne elkészítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...