r
Nosalty Logó

Chilis bab 7. - amerikai módon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Chilis bab 7. - amerikai módon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1163 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2089 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző napa babot megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. Bármilyen babot használhatunk, tarkát, fehéret, vöröset, tetszés szerint.
  2. A bab áztatólevét leöntjük és bő vízben főzni kezdjük. Tehetünk bele egy babérlevelet is. Félfövésben megsózzuk és készre, puhára főzzük.
  3. Egy akkora edényben, amiben legvégül minden el fog férni, a zsíron megpároljuk a finomra felvágott hagymát.
  4. A hagymán fehéredésig pirítjuk a húst, és felöntjük a paradicsommal.
  5. Fűszerezzük a húst: sózzuk és bőven megszórjuk római köménnyel - intenzív illatúnak - ízűnek kell lennie. Ízlés szerint csípősre készítjük.
  6. Ha a hús is megpuhult, összekeverjük a kész,leszűrt babbal. Még most is továbbfűszerezhetjük. Ha túl sűrűnek találjuk, paradicsommal hígítsuk.
  7. Pár percig együtt rotyogtatjuk az alkotóelemeket - közben csorgó nyállal szaglásszuk a kumin fűszeres illatát.
  8. Tálaláskor finomra vágott lilahagymával is megszórhatjuk.
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 30216
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Ajánló

Kenyérrel fogyasztjuk, és adhatunk mellé salátát vagy savanyúságot, mert eléggé tömény étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis bab 7. - amerikai módon
koszider 90 recept

Évekkel ezelőtt egy amerikai lánnyal dolgoztunk együtt, ő mutatta meg ezt a receptet. Elmondása szerint Mexikóban tanulta, amit el is hiszek, mert roppant egyszerű és kiadós, mint az ország többi étele. Ez az az étel, ami mindent kibír: készülhet marhából, sertésből és vegyesen is; tarka babból, apró fehérből, de fagyasztott fejtett babból is. A recept lelke a római kömény vagy kumin, melynek egészen speciális íze, de főként illata van. Nem helyettesíthetjük chili-fűszerkeverékkel, mert azok túl kevés kumint és túl sok csípős paprikát tartalmaznak, a végeredmény nem lesz eléggé intenzív. A kumin használatakor vegyük figyelembe, hogy az is ad egy kevés csípős ízt az ételnek. Mint látható, méretezése egyszerű, mivel a bab-hús-hagyma azonos mennyiségben szerepel, a sűrűségét pedig a paradicsommal állítjuk be. Melegítés után még jobb - összeérnek az ízek - és kitűnően lehet fagyasztani, vagyis praktikus nagy adagot készíteni belőle. Nálunk bevált január elsejei ebéd, korábban elkészíthető, bab van benne és finoman (?) béleli a szilveszterkor megviselt gyomrot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...