Chili gyömbérrel és hagymával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
745
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 698.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 227.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5587.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 4764 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.5 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1819.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1027 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 3741 micro
-
β-crypt 280 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4974 micro
Összesen
745
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Legelőször is gumikesztyűt húzunk, hogy elkerüljük a chili csípős hatását különböző szájunkon kívül eső testtájékokon. A megtisztított paprikákat felkarikázzuk vékonyan. (A magokkal nem foglalkoztam, csak a szárat vágtam le.)
- A gyöngyhagymákat is megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a meghámozott gyömbért is kis darabokra vágjuk, hogy minden üvegbe jusson legalább két kis darab. Ezt követően az összes száraz hozzávalót betöltjük a fertőtlenített üvegekbe.
- A páclé hozzávalóit: víz, ecet, cukor, só, borkén hidegen összekeverjük addig, amíg fel nem oldódik teljesen "minden résztvevő". (Forralni, melegíteni nem kell, sőt nem is szabad, ezért van benne borkén!) Felöntjük ecetes lével a paprikás üvegeket, lezárjuk, és mehet a hűvös pincébe (vagy spájzba). Legalább 1 évig eláll, ha fel nem bontjuk!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 913
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 28.
Ajánló
Kitűnő savanyúság húsok mellé, de felhasználható alapanyagként is pl. kínai ételek készítésénél.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Ez a csípős savanyúság kötelező eleme a karácsonyi bőségkosárnak, amit családunkban a férfiak kapnak. Nagyon csíp és nagyon finom! Pár éve kísérleteztem ki, mikor is a kiskertünkbe az összes palántánkból chili fejlődött ki rengeteg terméssel. Igaz, hogy a piacon vegyesen vettem édeset, csemegét, kápiát, egy kis csípőset, de ezek szerint jól "átvertek", mert minden paprika iszonyú csípős lett. Így viszont megszületett ez házi savanyúság recept, ami azóta is nagy kedvenc. A páclé arányain, a fűszerezésen természetesen lehet változtatni, ha valaki nem szereti ilyen édesen, savanyúan.