Céklasaláta Vandre konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1475
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
45
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7491.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 5836 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.8 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1905.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2191 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1475
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
3 kg cékla
-
15 dkg cukor
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 késhegynyi szalicil
Elkészítés
- A céklát megmossuk, és annyi vízben felteszük főzni, hogy épp ellepje, puhára főzzük.
- Lehűtjük, meghámozzuk és felszeleteljük tetszés szerint, vagy lereszeljük nagylyukú reszelőn.
- Egy fazékba felteszünk 1liter vízet forralni, beleöntjük az ecetet, a sót, cukrot, köménymagot, babérlevelet.
- A kihűlt, felszeletelt céklákat jól kimosott üvegekbe beleszedjük, 1-2 kisebb szelet tormát dugunk minden egyes üvegbe.
- Majd a tartósítószert rászórjuk és leöntjük a céklát a még meleg, felforrt eceteslével.
- Az üvegeket lezárjuk jó szorosan, és vízes dunsztbatesszük, fedővel lefedve 10 percig gőzöljük, majd hagyhatjuk ott is kihűlni.
- Majd a végleges helyére tesszük az üvegeket.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11647
- Feltöltés dátuma: 2012. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Természetesen a kedvenc savanyúságunkat már teszem el az üvegekbe... (na a vakondkutya már sajna megis találta a fogára való finomságot). Gyorsan szedem is felfele... kb a három kiló cékla -az a képen látható adag- meg még + 2 kistányérnyi. Ez a lé rá nem olyan ecetes, hanem inkább édesebb. Végül is ízlés dolga, mert aki ecetesebben szereti, annak elég bele 10 dkg cukor. Kóstolgatva az ember eltalálja a neki megfelelő ízt. Nekem már évek óta ez a megfelelő receptem.