Céklás töltött tojás
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
478
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1566.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 351.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1468 micro
Összesen
478
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
- A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk és a sárgákat kivesszük.
- A tojássárgákat, 4 fél tojásfehérjével és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt és sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
- Egy evőkanál segítségével megtöltjük a céklás krémmel a megmaradt, nyolc fél tojásfehérjét.
- Receptkönyvben: 377
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 41094
- Feltöltés dátuma: 2009. március 27.
Ajánló
Tipp: a céklás krémet közvetlenül fogyasztás előtt kanalazzuk a fél tojásokba, máskülönben a tojáshérje felveszi a cékla pink színét, és úgy nem éppen gusztusos.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi előételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A Kistücsök Étterem séfjének, Jahni Lászlónak receptje alapján készült.