r
Nosalty Logó

Céklás muffin fetával és krémsajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás muffin fetával és krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10121.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    2179 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2848 mg
  • Nátrium
    4321 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 3817 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a céklát. Semmi nem kell hozzá, a fűszerezés majd később jön. Ha már megpuhult, meghámozzuk és lereszeljük.
  2. A céklához hozzáöntjük a joghurtot, a tojást, a krémsajtot és az olajat, majd fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, és kézi habverővel összedolgozzuk.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, magok) egy tálba öntjük, összekeverjük, a közepébe kis mélyedést alakítunk ki, majd hozzáöntjük a céklás masszát, és szépen-lassan összedolgozzuk őket.
  4. A végén a feta sajtot apró kockákra vágjuk, beleborítjuk a kész tésztába, és kézzel elkeverjük. Jó sűrű, és igen bizarr színű tésztát kapunk. Kóstoljuk meg a tésztát, hogy elég intenzív íze van-e. Ha nem, fűszerezzük még egy kicsit. :)
  5. Eztán már csak annyi van vissza, hogy a muffin formát kibéleljük (vagy kivajazzuk), belekanalazzuk a tésztát, a tetejét magokkal díszítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg rózsaszínből barnás-narancssárgás színűre nem vált a tészta színe. Ez kb. 30 perc.
  6. Ez a mennyiség nekem 24 db nagyobbacska muffinra volt elég. Mivel ez egy elég nehéz tészta, nem nagyon fog felpuffadni, ne ijedjünk meg. :-) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1817
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendéget vártunk, sós nasi kellett, volt itthon cékla, recept viszont aligha. A sós muffin alaptésztát netről vadásztam össze, kicsit felturbóztam, beleborítottam mindent, amit épp kívántam (és amiről azt gondoltam, illenek egymáshoz), és íme. :) Nagyon finom. Tényleg nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...