r
Nosalty Logó

Céklás falafel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
sajtimádó
Céklás falafel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2475 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1939 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk egy kis olajon. Hozzáadjuk a római köményt, és hagyjuk kihűlni.
  2. Lereszeljük a céklát, majd a felét egy késes aprítóban tovább aprítjuk.
  3. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, és szintén felaprítjuk az aprítóban. Hozzáadva a kihűlt hagymát és fokhagymát is.
  4. Hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot, és ezeket jól összedolgozzuk.
  5. Kis gombócokat formázunk, tepsire rakjuk, és lekenjük egy kicsi olajjal (ha akarjuk, forró olajban is kisüthetjük, de az sokkal több kalória). Kb. 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. Salátával, vagy pitába tekerve tálaljuk egy kis natúr joghurt társaságában. Ki hogyan szereti.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3803
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás falafel
sajtimádó 18 recept

Cékla szezonban mi mást is készíthetnék? 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...