r
Nosalty Logó

Céklás bulgur

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
K.Orsolya
Céklás bulgur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A céklás bulgurhoz

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A céklás bulgurhoz

A díszítéshez

Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A céklás bulgurhoz

A díszítéshez

Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7869.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    5329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A céklás bulgurhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A céklás bulgurhoz

  1. Meghámozzuk és apróra lereszeljük a céklát.
  2. 3 dl vízben feloldjuk a 1/2 leveskockát és ebben az alaplében főzzük meg a céklát (kb 3 perc fedő alatt).
  3. Hozzáadjuk a bulgurt, jó alaposan megkeverjük és még kb 10 percig tovább főzzük (fedő alatt).
  4. Levesszük a gázról és állni hagyjuk 5 percet.
  5. Hozzáadjuk az olajat, ecetet, sót és borsot (ízlés szerint).
  6. Felkockázott feta sajttal és mentalevekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 23634
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 20.

Ajánló

Mi elsősorban grillezett, sült kolbászhoz esszük/adjuk. De magában is jó. Hidegen és melegen egyaránt. Bármikor, amikor céklához jutsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás bulgur
K.Orsolya 17 recept

Férjem (aki svéd) tanított meg rá. Egyszerű, gyors és isteni! Én bevallom, ezelőtt nem is hallottam a bulgurról... Azóta viszont direkt keresem a bulguros recepteket. :)

Hozzávalók

A céklás bulgurhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...