r
Nosalty Logó

Céklás brownie Betti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Céklás brownie Betti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

421
Kalória
6.2g
Fehérje
55.8g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
54.3g
Víz
96.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
39.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    434.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

  1. Első lépesben hámozzunk és főzzünk meg kb fél kg céklát. Vigyázzunk, a leve mindent színez, ezért érdemes kesztyűt használni. Aki nem kíván a céklagumófőzésével bíbelődni, az kaphat készenfőtt, vákuum csomagolt céklát450 gr/ csomag kiszerelésben. Ez pont elegendő mennyiség a recepthez, de persze a saját főzésű cékla is ilyen mennyiségű lesz a tisztítás után.
  2. A megfőtt céklát vágjuk kisebb darabokra, nem kell túl apróra, hiszen úgyis az aprítóba kerül. Törjük össze a 200 gcsokoládét, majd a 100 gvaj/margarin és a főtt cékla társaságába tegyük az aprítóba. Ha kisebb készülékünk van, érdemes több porcióra szedni az összetevőket, és úgy darabolni.
  3. Kézi mixerrel verjük fel a 3 darab egész tojást egy csipet sóval és a cukorral, míg kicsit kifehéredik, és könnyed, habos anyagúvá válik. Ezután keverjük hozzá a céklás mixet, majd szitáljuk az edénybe a lisztet és a kakaóport is, és keverjük össze az egészet.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 20x30 cm-es sütőformát, öntsük bele a tésztát, és tegyük a 160 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe 25 percre. Akkor jó a süti, ha még remegni érezzük a tésztát a felső kéreg alatt. Hagyjuk kihűlni (ha bírjuk), és fogyasszuk azonnal!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb 20x30

A családban mindenki szereti a brownie-t, szerettem volna egy egészséges változatát is kipróbálni. Rövid keresgélés után rátaláltam erre a receptre, mely a BBC Good Food-ból származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!