Céklás bárány curry
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
marináló keverék
-
125g bárányhús334 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g gyömbér7 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
curry
-
67g cékla19 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
83g víz0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
köret
Összesen
709
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
marináló keverék
-
750g bárányhús2003 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
curry
-
400g cékla115 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
6g koriander1 kcal
-
40g citromlé9 kcal
köret
Összesen
4266
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
marináló keverék
-
20.6g bárányhús55 kcal
-
4.1g joghurt3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.4g gyömbér1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
curry
-
11g cékla3 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
2.5g lilahagyma1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
13.7g víz0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
köret
Összesen
117
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1167.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 442.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
709
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.4 g
Zsír
-
Összesen 206.8 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7006.5 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 841 mg
-
Foszfor 2983 mg
-
Nátrium 2369 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2655.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
4266
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
marináló keverék
curry
-
2 db zöld kardamom
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 ek szegfűszeg
-
2 db chili
-
5 dl víz
-
1 teáskanál garam masala
-
2 ek koriander
köret
Elkészítés
marináló keverék
- A gyömbér héját lekaparjuk, majd lereszeljük.
- A fokhagymát áttörjük.
- A joghurtba keverjük a sót, gyömbért, fokhagymát és koriandert.
- A bárányhúst felkockázzuk, és a fűszeres joghurtba keverjük. Minimum 2 órára állni hagyjuk a hűtőben
curry
- A céklát megfőzzük vagy megsütjük. A felét felkockázzuk, a másik felét pürésítjük. Későbbre félretesszük.
- Közben a vajat felolvasszuk, majd a kardamom magokat belepottyantjuk.
- A hagymákat felszeleteljük, és a vajon üvegesre pároljuk.
- A szegfűszegek fejét a hagymára morzsoljuk. A fejekben van az íz, a szárakat kidobhatjuk.
- A chiliket kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk.
- A garam masalát is a hagymára szórjuk.
- Egy főzőedényben a vizet felforraljuk. Miután felforrt, közepesre állítjuk a hőfokot.
- A fűszeres hagymakeveréket a vízbe helyezzük.
- A joghurtba kevert bárányhúst is hozzáadjuk.
- Gyöngyözve főzzük 2 órán át.
- Az utolsó fél órában belekeverjük a céklapürét és kockákat.
- Tálalás előtt beledobhatjuk a korianderleveleket, amiket letépkedtünk a szárról. Nyersen a korianderleveleket díszíteni is használhatjuk a curry-re szórva.
- A citromlevet a tányérokon érdemes ráfacsarni, ha az édeskés íz helyett pikánsabbra vágyunk.
köret
- A rizst meleg vízben átmossuk.
- A vizet felforraljuk, és a rizst fedő alatt puhára főzzük. 25 perc, és kész.
- 6 személyre elosztva tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 406
- Feltöltés dátuma: 2016. április 29.
Ajánló
Rizs helyett quinoával is tálalhatjuk. Slow cooker-ban is készíthetjük. Sajnos addig a lépésig, míg a forró víz a főzőedénybe kerül, hagyományos módon kell készítsük, de ahogy belekerül a Slow Cooker-ba, magára hagyhatjuk. Főzési idő: alacsony hőfokon 4-6 óra, magas hőfokon 4 óra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Édeskésen pikáns, kellemesen enyhe a hagyma és a chili mennyisége ellenére is. Gyönyörű bordó színe lesz a céklától. Ha citromlevet locsolunk rá tálaláskor, úgy a pikáns ízek teljesednek ki. Ha a citromlevet kihagyjuk, akkor az édeskés ízeket élvezhetjük.