r
Nosalty Logó

Céklás bárány curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Céklás bárány curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

marináló keverék

curry

köret

Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

marináló keverék

curry

köret

Összesen 4266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

marináló keverék

curry

köret

Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 709 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7006.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2983 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

marináló keverék

curry

köret

Elkészítés

marináló keverék

  1. A gyömbér héját lekaparjuk, majd lereszeljük.
  2. A fokhagymát áttörjük.
  3. A joghurtba keverjük a sót, gyömbért, fokhagymát és koriandert.
  4. A bárányhúst felkockázzuk, és a fűszeres joghurtba keverjük. Minimum 2 órára állni hagyjuk a hűtőben

curry

  1. A céklát megfőzzük vagy megsütjük. A felét felkockázzuk, a másik felét pürésítjük. Későbbre félretesszük.
  2. Közben a vajat felolvasszuk, majd a kardamom magokat belepottyantjuk.
  3. A hagymákat felszeleteljük, és a vajon üvegesre pároljuk.
  4. A szegfűszegek fejét a hagymára morzsoljuk. A fejekben van az íz, a szárakat kidobhatjuk.
  5. A chiliket kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  6. A garam masalát is a hagymára szórjuk.
  7. Egy főzőedényben a vizet felforraljuk. Miután felforrt, közepesre állítjuk a hőfokot.
  8. A fűszeres hagymakeveréket a vízbe helyezzük.
  9. A joghurtba kevert bárányhúst is hozzáadjuk.
  10. Gyöngyözve főzzük 2 órán át.
  11. Az utolsó fél órában belekeverjük a céklapürét és kockákat.
  12. Tálalás előtt beledobhatjuk a korianderleveleket, amiket letépkedtünk a szárról. Nyersen a korianderleveleket díszíteni is használhatjuk a curry-re szórva.
  13. A citromlevet a tányérokon érdemes ráfacsarni, ha az édeskés íz helyett pikánsabbra vágyunk.

köret

  1. A rizst meleg vízben átmossuk.
  2. A vizet felforraljuk, és a rizst fedő alatt puhára főzzük. 25 perc, és kész.
  3. 6 személyre elosztva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 406
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 29.

Ajánló

Rizs helyett quinoával is tálalhatjuk. Slow cooker-ban is készíthetjük. Sajnos addig a lépésig, míg a forró víz a főzőedénybe kerül, hagyományos módon kell készítsük, de ahogy belekerül a Slow Cooker-ba, magára hagyhatjuk. Főzési idő: alacsony hőfokon 4-6 óra, magas hőfokon 4 óra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édeskésen pikáns, kellemesen enyhe a hagyma és a chili mennyisége ellenére is. Gyönyörű bordó színe lesz a céklától. Ha citromlevet locsolunk rá tálaláskor, úgy a pikáns ízek teljesednek ki. Ha a citromlevet kihagyjuk, akkor az édeskés ízeket élvezhetjük.

Hozzávalók

marináló keverék

curry

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...