r
Nosalty Logó

Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mancika
Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

1417
Kalória
94.2g
Fehérje
96.1g
Szénhidrátok
70.3g
Zsír
514.8g
Víz
525.8g
Koleszterin
5.8g
Rost
9.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Összesen 1417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Összesen 5661 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.5 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 1417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10190 g
  • Cink
    541 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    1766 mg
  • Vas
    417 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    4456 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2059 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    244 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2917 micro
Összesen 5661 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Lecsóhoz

  1. Először lecsót készítünk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A feldarabolt paprikákat és paradicsomokat is hozzákeverjük. Fűszerezzük, ésmegpároljuk, két felvert tojással besűrítjük.
  2. A csirkemellből nagy szeleteket vágunk, amelyeket kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. A szeletek közepébe lecsós tölteléket halmozunk, mozzarella szeletet teszünk a tetejére. Megfelelő nagyságú, étolajjal,kikent tepsibe rakjuk. Tálalás előtt kb. 10 percre a sütőbe tesszük, 200 fokon kissé megolvasztjuk a sajtot a tetején.
  3. Közben a nokedli tésztát kikeverjük. Sós, forró vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, 1 ek olajat teszünk rá, ezután túróval és apróra vágott friss kaporlevéllel összekeverjük.
  4. A paprikás mártáshoz is felaprítunk egy vöröshagymát, és étolajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott cecei paprikát szórunk bele, majd a húsos csonttal együtt kb. fél órán át főzzük. Ezután a csontot kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
  5. A húsokat kapros-túrós nokedlivel és a paprikás mártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A lecsó sokaknak  nyári kedvence. Ez a recept ünnepi alkalomra is megállja a helyét. Kicsit több munka van vele, mint a hétköznapok lecsójával, de megéri a fáradságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!