r
Nosalty Logó

Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mancika
Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Összesen 1417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Összesen 5661 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.5 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 1417 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10190 g
  • Cink
    541 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    1766 mg
  • Vas
    417 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    4456 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    244 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2917 micro
Összesen 5661 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Elkészítés

Lecsóhoz

  1. Először lecsót készítünk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A feldarabolt paprikákat és paradicsomokat is hozzákeverjük. Fűszerezzük, ésmegpároljuk, két felvert tojással besűrítjük.
  2. A csirkemellből nagy szeleteket vágunk, amelyeket kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. A szeletek közepébe lecsós tölteléket halmozunk, mozzarella szeletet teszünk a tetejére. Megfelelő nagyságú, étolajjal,kikent tepsibe rakjuk. Tálalás előtt kb. 10 percre a sütőbe tesszük, 200 fokon kissé megolvasztjuk a sajtot a tetején.
  3. Közben a nokedli tésztát kikeverjük. Sós, forró vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, 1 ek olajat teszünk rá, ezután túróval és apróra vágott friss kaporlevéllel összekeverjük.
  4. A paprikás mártáshoz is felaprítunk egy vöröshagymát, és étolajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott cecei paprikát szórunk bele, majd a húsos csonttal együtt kb. fél órán át főzzük. Ezután a csontot kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
  5. A húsokat kapros-túrós nokedlivel és a paprikás mártással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 42150
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával
Mancika 22 recept

A lecsó sokaknak  nyári kedvence. Ez a recept ünnepi alkalomra is megállja a helyét. Kicsit több munka van vele, mint a hétköznapok lecsójával, de megéri a fáradságot.

Hozzávalók

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...