r
Nosalty Logó

Caponata 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsuzsci
Caponata 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2507 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 418 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    229.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5919.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    4625 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    6291 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3028 micro
Összesen 2507 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    444 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és besózva 30 percig állni hagyjuk. Majd lemossuk, és leszárítjuk.
  2. 90 ml olajat fehevítünk, és magas hőfokona padlizsánt barnára sütjük. Kivesszük az edényből, és az olajat lecsöpögtetjük/ vagy papírral leitatjuk.
  3. Maradék olajban a hagymát és a zellert 5 perc alatt üvegesre sütjük. A paprikát és a fenyőmagot hozzáadva még 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsomot (levével együtt), és kb. 10 perc alatt (lassú lángon) "szárazra" sütjük.
  4. Jól borsozzuk.
  5. Az ecetet és a cukrot hozzáadva még 2-3percig pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a padlizsánt, és az egészet kb. 5-6 perc alatt összeforraljuk.
  6. Kóstoljuk, hogy elég borsos-e, és keverjük hozzá a petrezselymet..
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9426
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Én ma köretnek készítettem, de nyáron egytálételnek is nagyon finom!

Receptkategóriák

Caponata 2.
Zsuzsci 21 recept

A kedvenc olasz szakácskönyvemből származik ez a recept. Nyári estékre kiváló és könnyű vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...