adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
167g padlizsán40 kcal
-
1g só0 kcal
-
31g olívaolaj276 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2 kcal
-
8 kcal
-
3g fenyőmag20 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
3g vörösborecet1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
4g kapribogyó1 kcal
-
40g zöld olajbogyó46 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
418
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g padlizsán238 kcal
-
6g só0 kcal
-
187g olívaolaj1653 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
49 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
20g vörösborecet4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
240g zöld olajbogyó278 kcal
-
12g petrezselyem4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2507
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
43.1g padlizsán10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.1g olívaolaj71 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.5g halványító zeller0 kcal
-
2 kcal
-
0.8g fenyőmag5 kcal
-
17.3g paradicsom3 kcal
-
0.9g vörösborecet0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.1g kapribogyó0 kcal
-
10.4g zöld olajbogyó12 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
106
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 302.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 1049 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
418
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 229.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5919.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 4625 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1813.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 424 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 442 micro
-
β-karotin 6291 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3028 micro
Összesen
2507
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 444 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
1 kg padlizsán
-
0.5 ek só
-
2.2 dl olívaolaj
-
2 ek fenyőmag
-
4 ek vörösborecet
-
1 ek cukor
-
2 ek kapribogyó
-
4 ek petrezselyem
Elkészítés
- A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és besózva 30 percig állni hagyjuk. Majd lemossuk, és leszárítjuk.
- 90 ml olajat fehevítünk, és magas hőfokona padlizsánt barnára sütjük. Kivesszük az edényből, és az olajat lecsöpögtetjük/ vagy papírral leitatjuk.
- Maradék olajban a hagymát és a zellert 5 perc alatt üvegesre sütjük. A paprikát és a fenyőmagot hozzáadva még 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsomot (levével együtt), és kb. 10 perc alatt (lassú lángon) "szárazra" sütjük.
- Jól borsozzuk.
- Az ecetet és a cukrot hozzáadva még 2-3percig pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a padlizsánt, és az egészet kb. 5-6 perc alatt összeforraljuk.
- Kóstoljuk, hogy elég borsos-e, és keverjük hozzá a petrezselymet..
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9426
- Feltöltés dátuma: 2010. július 07.
Ajánló
Én ma köretnek készítettem, de nyáron egytálételnek is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsci
21 recept
A kedvenc olasz szakácskönyvemből származik ez a recept. Nyári estékre kiváló és könnyű vacsora.