r
Nosalty Logó

Camembert-es spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Camembert-es spagetti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 709 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7006.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felszeljük csíkokra, a sajtot cikkekre vágjuk, majd feldobjuk a spagettit főni.
  2. A tejszínt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, addig kevergetjük, míg el nem kezd kicsit besűrűsödni, közben sózzuk, borsozzuk. Elég sok sót és borsot kíván, fokozatosan fűszerezzük, míg ízlésünknek meg nem felel.
  3. A lecsöpögtetett, kifőtt spagettit ráborítjuk a tejszínre, és mielőtt összekevernénk, még egyszer sózzuk-borsozzuk a tésztát. Egy fakanállal összeforgatjuk a tejszínnel, majd 10 percet pihenni hagyjuk, hogy a spagetti kicsit magába szívja a tejszínt.
  4. Egy jénai tálba rakjuk a tészta harmadát, majd egyenletesen elosztjuk rajta a bacont és a sajtdarabokat, összesen 3 réteget csinálunk, a tetejére bacon és sajt kerül. Petrezselyemmel díszítjük.
  5. Berakjuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor kész, ha a sajt már hártyás, illetve elkezd pirulni kissé a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17004
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

A bacont helyettesíthetjük sonkakockákkal is. A sütés utolsó 5 percében grillezhetjük is, ha van rá mód.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy régi Fakanál magazinban olvastam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...