Camembert hagymával pácolva
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
125g camembert sajt375 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
6 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
250g camembert sajt750 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12 kcal
-
2g fehérborecet0 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
38.5g camembert sajt115 kcal
-
26.2g vöröshagyma10 kcal
-
2 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
-
26.2g olívaolaj231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 115.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2084.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 230.9 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4169.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 925 mg
-
Nátrium 2117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
250 g camembert sajt
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
0.3 db piros kaliforniai paprika
-
1 tk fehérborecet
-
2 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sajtot tortaszerűen 6-8 szeletre vágjuk. Minél jobb minőségű sajból csináljuk, annál finomabb!
- A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
- Az 1/4-ed darab kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk.
- Keresünk egy tálat, amiben az egész keverék várhatóan kényelmesen elfér, és összeállítjuk a sajtunknak az ágyikót.
- Kevés olívaolajat öntünk a tál aljára, majd lazán rászórjuk a hagyma egyik felét és a paprikacsíkokból egy keveset. Jól megsózzuk, megborsozzuk, és egy teáskanálnyi fehérborecettel meglocsoljuk. Az ecetből tényleg elég ennyi, mert nem szeretnénk, ha külön éreznénk az ízét, hanem csak annyi kell, hogy megszelídítse kicsit a hagyma durva erősségét.
- A hagymás paprikás rétegre szép rendben rárakosgatjuk a sajtszeleteket, majdtakaróként jöhet a tetejérelazán a maradék hagyma és paprika.
- Ha összeállta keverékünk, még egyszer sózzuk és borsozzuk, majd annyi olívaolajjal öntjük föl, hogy ellepje az egészet.
- Lefedjük a tálunkat, hogy ne eregesse a hagyma az illatanyagait, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 napra, hogy az ízek gyönyörűen egymásba habarodjanak. A sajt át fogja venni a hagyma isteni zamatát, és a paprika édeskés aromáját, a zöldségágyatpedig a sajt mellévidáman, lelkiismeretfurdalás nélkülkanalazhatjuk, hiszen a hagyma ebben a pihenőben jócskán megszelídül. Akár 1 hétig is boldogan eláll a hűvösben, sőt, az idő jót tesz neki,hiszen az ízek egyre inkább összefonódnak az idő múlásával.
- Pirítós kenyérrel csodás vacsi!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2128
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Ajánló
Hétvégén elkészíthető, és egy-egy hétköznap este már nincs vele más teendő, mint elővenni a hűtőből és csipegetni belőle. Egy pár szelet pirítóssal és egy pohár borral remek vacsi akkor, amikor se kedvünk, se időnk egy túlhajszolt nap végén sütni-főzni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Imádom az aromás, lágy sajtokat. Azokat az időket idézik, amikor kisgyerkőc koromban a Nagypapám, aki a családban egyedüliként szerette az ilyesféle különlegességeket, a Pálpusztai ultrabüdös sajtfalatokat próbálta megszerettetni velem. Mivel imádtam az öreget, a kedvéért megkóstoltam a sajtot, bár olyan szaga volt, mint a 3 napos szemétnek. De abszolút sikert aratott, mert rájöttem, hogy finom! Innentől kezdve én is lelkes fogyasztó lettem, a család többi részének nagy megdöbbenésére, így a továbbiakban együtt csodabogárkodtunk a Nagypapámmal. És bár az öreg azóta már nincs velünk, bármikor megérzem a lágy, aromás sajtok ízét, mindig eszembe jut, milyen jókat ettünk együtt. Szóval azóta vonzódom ezekhez a csodás sajtokhoz. Ezzel a pácolással pedig adhatunk nekik egy dupla csavart, amivel még durvább lesz az ízhatás. A pácolási módszerrel először egy barátnőm konyhájában találkoztam. A ránézésre bizarr keveréktől első körben kissé ódzkodtunk, aztán az első kóstolás meghozta a sikert. Háromszor szedtem újra belőle! Azóta én is rendszeresen készítem itthon, hiszen hetekig eláll a hűtőben, és bármikor lehet egy istenit vacsizni belőle. Megállja a helyét hideg előételként is, de kis pirítóskenyérrel és egy pohár Chardonay-val isteni vacsi rohanós hétköznap estékre is. Hétvégén elkészítem, hétközben pedig bármikor partiképes! :)