Caesar saláta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
510g római saláta81 kcal
-
25g toast kenyér69 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
79 kcal
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1020g római saláta163 kcal
-
50g toast kenyér137 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
158 kcal
Összesen
686
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
85.7g római saláta14 kcal
-
4.2g toast kenyér12 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
13 kcal
Összesen
58
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1385.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 468.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 495 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 675 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25067 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11095 micro
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2771.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 853 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 936.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 991 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1349 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22189 micro
Összesen
686
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1865 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db római saláta
-
50 g toast kenyér
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
40 g parmezán sajt
Elkészítés
- A salátafejeket hosszában kettévágjuk, a torzsát kivágjuk, a külső leveleket eltávolítjuk, majd a 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Megmossuk, salátacentrifugában egyet pörgetünk rajta.
- A kenyeret 2 cm-es darabokra vágjuk, majd egy forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, és jól átforgatjuk, majd sóval ízesítjük.
- A parmezánt vékony forgácsokra vágjuk.
- A salátát meglocsoljuk a dresszinggel, tányérokra osztjuk, megszórjuk a parmezán forgácsokkal és a pirított kenyérkockákkal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 46204
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Ajánló
Dresszing ajánlat a receptjeimnél.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátát gazdagíthatjuk aranybarnára sült csirkemell csíkokkal is.