r
Nosalty Logó

Búzacsírás-lenmagpelyhes kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
HN.Erika
Búzacsírás-lenmagpelyhes kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5296.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1229 mg
  • Foszfor
    3202 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 3651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés vízben.
  2. Lisztet összekeverjük a sóval, élesztővel, vízzel, búzacsírával, lenmagpehellyel, ha van robotgépünk, azzal, ha nincs, kézzel jól bedagasztjuk. 50 percig kelesztjük. Kinyújtjuk, megkenjük a vaj felével, összehajtjuk, mint a töpörtyűs pogit.
  3. Újra kinyújtjuk, most kör formájúra, nyolc részre vágjuk, a kapott háromszögeket megkenjük a vaj másik felével. Felcsavarjuk kifli formára. További 50 percig kelesztjük, annál könnyebb, minél tovább kel.
  4. Megkenjük meleg vízzel, rászórjuk a köményt. 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x50
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 999
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 02.

Ajánló

Tartalmasabb leves kísérője lehet, fehérbort ajánlanék hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
HN.Erika 7 recept

Erdélyben ettem hasonlót, gondoltam, megpróbálom elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...