r
Nosalty Logó

Butrahalom

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
AxXx
Butrahalom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 393 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6173.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    4431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1567 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1529 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát, a sonkát, a csemegeuborkát és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát kevés olajon, félig megsütjük, hozzáadjuk a sonkát és a csirkemell-csíkokat. A húst fehéredésig sütjük, majd őrölt borssal fűszerezzük, és hozzátesszük az átpréselt fokhagymát.
  3. Ráöntjük a ketchupot, erős lángon átsütjük egy kicsit az egészet. Hozzáadjuk a lecsót, a levétől lecsepegtetett gyöngyhagymát, a gyufaszál vékonyra szeletelt csemegeuborkát.
  4. 1-2 teáskanál cukorral édesítjük, ha túl savanyú lenne a ketchuptól, ha szükséges, sózzuk. (Vigyázzunk, mert már az összetevők is sósak!)
  5. Igény szerint készíthetjük csípősre is. Ebben az esetben néhány karika zöldpaprikával vagy durvára vágott chilivel fűszerezhetjük. Lefedve, készre pároljuk. Köretként sültburgonya, vagy párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9647
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első étel, amit a párom készített nekem, megismerkedésünk után. Azóta is a kedvenceim közé tartozik, még akkor is, ha első olvasásra, kicsit "vadnak" tűnik a recept. :)  A párom elmondása szerint, egy régi híres soltvadkerti étterem (BGB, Venyige étterem) szakácsa alkotta meg ezt a ragut, egy törzsvendége számára. Erről a vendégről kapta a nevét az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...