r
Nosalty Logó

Bussardweg-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Bussardweg-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8534.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2883 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 5429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet és az olajat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A liszteskeveréket fokozatosan hozzáadjuk a mézes-cukros-tojásos masszához, állandóan kevergetve azt.
  4. Sütőpapírral bevont tepsire öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: egészen egyszerűen összekeverjük a ricottát a mogyorókrémmel.
  6. Ha a tészta készen van, hagyjuk hűlni kb. 15-20 percig, majd középen (hosszában) kettévágjuk.
  7. A két külön piskótánkat keresztben is kettévágjuk.
  8. A piskóták alapjait megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét.
  9. A tetejüket vékonyan megkenjük a tejföllel, amibe előzőleg belekevertük a vaníliás cukrot.
  10. Az egészet megszórjuk kakaóporral.
  11. Hűtőbe dugjuk legalább 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35818
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 07.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik az édes, csokis sütik kevésbé tömény változatát

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy véletlen szülte recept...Akkora hó van mindenhol, hogy egyszerűen nem volt kedvem boltba menni. A süti viszont már be volt ígérve, pan di spagnát szerettem volna csinálni, de gondoltam, majd valamelyik kedves kollégista társam, akinek amúgy is a bolt felé akad dolga, meghozza a belevalókat. Csak hát ugye, nem egy férfiembert kellett volna küldeni, aki a tojásról elfelejtkezik, mascarpone helyett ricottát hoz, tejszín helyett meg tejfölt (ez utóbbi bocsánatos bűn, nagyon hasonlít a nevük németül). Na de, ha így alakult, hát így alakult, valamit kezdeni kellett a hozzávalókkal. Így aztán sütöttem egy tésztát, amihez minden hozzávaló megvolt (köszönet érte Michala barátnémnak, aki a receptet adta), és nem mascarponéval, hanem ricottával kevertem ki a mogyorókrémet. Mivel nem jutottam hozzá a szokásos süteményes tepsimhez, kénytelen voltam egy nagy, lapos, eredendően egyáltalán nem sütisütésre kitalált tepsiben sütni (ezért a fura szeletelési stratégia), és így természetesen a krémem sem volt elég...hát a feleslegesnek ítélt tejfölökbe belekevertem némi vaníliás cukrot, a tetejét meg megszórtam kakaóporral... Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz! (Azért mégiscsak tejföl és mogyorókrém egy sütiben...úgy látszik, kulinárisan még mindig nem vagyok elég nyitott.) Ja, és a név? Így hívják azt a nemzetközi diákszállót, ahol most lakom.  Nem állítom, hogy ilyen konyhai kalamajkák máshol nem fordulhatnak elő, de erre a helyre még különösen jellemző is.:)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...