Bussardweg-szelet
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g cukor97 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g tej14 kcal
-
6g méz19 kcal
-
9 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
38g tejföl74 kcal
-
15 kcal
-
9 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g cukor774 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g méz152 kcal
-
71 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
300g tejföl594 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
20g instant kakaópor76 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
10.1g cukor39 kcal
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
15.2g tejföl30 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
4 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.3 g
Zsír
-
Összesen 218.3 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8534.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 2883 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 3066 mg
-
Nátrium 1932 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 764.4 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 672.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 1025 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
2 ek méz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
A díszítéshez
-
3 dl tejföl
-
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet és az olajat.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral.
- A liszteskeveréket fokozatosan hozzáadjuk a mézes-cukros-tojásos masszához, állandóan kevergetve azt.
- Sütőpapírral bevont tepsire öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: egészen egyszerűen összekeverjük a ricottát a mogyorókrémmel.
- Ha a tészta készen van, hagyjuk hűlni kb. 15-20 percig, majd középen (hosszában) kettévágjuk.
- A két külön piskótánkat keresztben is kettévágjuk.
- A piskóták alapjait megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét.
- A tetejüket vékonyan megkenjük a tejföllel, amibe előzőleg belekevertük a vaníliás cukrot.
- Az egészet megszórjuk kakaóporral.
- Hűtőbe dugjuk legalább 2 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x40x2
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 35818
- Feltöltés dátuma: 2010. február 07.
Ajánló
Azoknak, akik szeretik az édes, csokis sütik kevésbé tömény változatát
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ismét egy véletlen szülte recept...Akkora hó van mindenhol, hogy egyszerűen nem volt kedvem boltba menni. A süti viszont már be volt ígérve, pan di spagnát szerettem volna csinálni, de gondoltam, majd valamelyik kedves kollégista társam, akinek amúgy is a bolt felé akad dolga, meghozza a belevalókat. Csak hát ugye, nem egy férfiembert kellett volna küldeni, aki a tojásról elfelejtkezik, mascarpone helyett ricottát hoz, tejszín helyett meg tejfölt (ez utóbbi bocsánatos bűn, nagyon hasonlít a nevük németül). Na de, ha így alakult, hát így alakult, valamit kezdeni kellett a hozzávalókkal. Így aztán sütöttem egy tésztát, amihez minden hozzávaló megvolt (köszönet érte Michala barátnémnak, aki a receptet adta), és nem mascarponéval, hanem ricottával kevertem ki a mogyorókrémet. Mivel nem jutottam hozzá a szokásos süteményes tepsimhez, kénytelen voltam egy nagy, lapos, eredendően egyáltalán nem sütisütésre kitalált tepsiben sütni (ezért a fura szeletelési stratégia), és így természetesen a krémem sem volt elég...hát a feleslegesnek ítélt tejfölökbe belekevertem némi vaníliás cukrot, a tetejét meg megszórtam kakaóporral... Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz! (Azért mégiscsak tejföl és mogyorókrém egy sütiben...úgy látszik, kulinárisan még mindig nem vagyok elég nyitott.) Ja, és a név? Így hívják azt a nemzetközi diákszállót, ahol most lakom. Nem állítom, hogy ilyen konyhai kalamajkák máshol nem fordulhatnak elő, de erre a helyre még különösen jellemző is.:)