r
Nosalty Logó

Burgundi marharagu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Metro
Burgundi marharagu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

472
Kalória
41g
Fehérje
15.3g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
281.4g
Víz
87.5g
Koleszterin
2.8g
Rost
5.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    2090 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2678 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1688.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    12540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 2836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és egy hőálló edénybe tesszük.
  2. A nagyobb kockára vágott marhahúst összeforgatjuk a liszttel, majd 3-4 adagban, a visszamaradt zsiradékon kérgesre pirítjuk. (Ha kevés lenne a zsír, adjunk még hozzá.) Minden adag megpirult húst szedjünk rá a szalonnára.
  3. Szintén ugyanebben a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felapírtott zellert és a nagyobb karikára vágott répát. 4-5 percig közösen pirítjuk tovább, majd mehet bele a reszelt fokhagyma és a paradicsompüré. Elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. 2-3 percig forraljuk, majd a hőálló edénybe, a húsra öntjük. Felöntjük annyi alaplével, hogy pont ellepje a húsokat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk.
  4. Fedő alatt 150 fokos sütőben 2 órán át sütjük.
  5. Ha letelt a két óra, kivesszük, beleszórjuk a megtisztított hagymát és gombát, majd visszatesszük a sütőbe újabb 1 órára, vagy addig, amíg a hús omlósra nem puhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Senki ne ijedjen meg az alapanyagok hosszú listájától, egyáltalán nem bonyolult ezt az ételt elkészíteni, ráadásul a lassú sütésnek hála elképesztően finom lesz a végeredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!