r
Nosalty Logó

Burgundi marharagu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Metro
Burgundi marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    2090 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2678 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    12540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 2836 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 104 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A szalonnát száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és egy hőálló edénybe tesszük.
  2. A nagyobb kockára vágott marhahúst összeforgatjuk a liszttel, majd 3-4 adagban, a visszamaradt zsiradékon kérgesre pirítjuk. (Ha kevés lenne a zsír, adjunk még hozzá.) Minden adag megpirult húst szedjünk rá a szalonnára.
  3. Szintén ugyanebben a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felapírtott zellert és a nagyobb karikára vágott répát. 4-5 percig közösen pirítjuk tovább, majd mehet bele a reszelt fokhagyma és a paradicsompüré. Elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. 2-3 percig forraljuk, majd a hőálló edénybe, a húsra öntjük. Felöntjük annyi alaplével, hogy pont ellepje a húsokat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk.
  4. Fedő alatt 150 fokos sütőben 2 órán át sütjük.
  5. Ha letelt a két óra, kivesszük, beleszórjuk a megtisztított hagymát és gombát, majd visszatesszük a sütőbe újabb 1 órára, vagy addig, amíg a hús omlósra nem puhul.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 30234
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Senki ne ijedjen meg az alapanyagok hosszú listájától, egyáltalán nem bonyolult ezt az ételt elkészíteni, ráadásul a lassú sütésnek hála elképesztően finom lesz a végeredmény.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...