r
Nosalty Logó

Burgonyás lángos 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dorka
Burgonyás lángos 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 11767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    891.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    408 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    317 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 11767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 484 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjjában megfőzzük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk:1-1,5 dl langyos vízbe morzsoljuk, adunk hozzá annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú masszát kapjunk, langyos helyre tesszük.
  3. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni.
  4. A lisztet beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a zsírt a sót és az élesztőt. Jól összedolgozzuk, (ha szükséges langyos vizet adunk még hozzá, hogy összeálljon kb 2-3 dl-t,de úgy is látjuk, hogy mennyi vizet vesz fel).
  5. A tészta tetejét vékonyan bekenjük olajjal, majd letakarva langyos helyre tesszük, hogy megkeljen.
  6. Ha megkelt a tészta,egy tálcát véknyan bekenünk olajjal és rátesszük a kicipózott lángostésztát.
  7. Egy pár percig hagyjuk pihenni, majd a kezzünkkel megformázva forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 55688
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Ajánló

Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvence, ebből a sok sosem elég!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...