Burgonyás kenyér ahogy oogree készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
oogree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
345
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2069
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
345
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3775.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 2432 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 321.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
2069
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megfőzzük, összetörjük,és hagyjukkihűlni.
- Az élesztőt 1 dl tejjel és 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
- Kelesztőtálba tesszükaz 0,5 dl tejet,az 1 dl vizet,a burgonyát.
- A tetejére szitáljuka lisztet.
- A lisztbe mélyedést csinálunk, és beleöntjüka felfuttatott élesztős tejet.
- Egy kis lisztet húzunk rá, és pár percig hagyjukpihenni, aztán összedolgozzuka tésztát.(Ha ragad, mindig egy kis lisztet szórunk rá.) Alaposan megdagasztjuk, majd felrakjuka kelesztőtál tetejét, és megkelesztjük. (Sima tál is jó, akkor konyharuhával kell letakarni.)
- Ha megkelt, kicsit újra átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, a tetejét középen bevágjuk.
- Ezután egy magas falú jénai tálba tesszük, amit előtte kivajazunk,és lisztezünk(az oldalát is!).
- Letakarjukkonyharuhával,és még kelesztjükkb.10 percig, addig a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Végül 45 percig sütjük, ebből kb. 35 percig alufólia alatt.
- Amikor kivesszüka sütőből,sós vizes ecsettel átkenjük.
- Ha kihűlt, máris fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 29076
- Feltöltés dátuma: 2013. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
oogree
3 recept
Egy régi szakácskönyvben találtam a receptet, nekem bevált, többször is elkészítettem már, nagyon finom kenyér. Pont 1 kg lesz, mire megsül. Jó, hogy ilyen egyszerűen adalékanyag mentes kenyeret ehet a gyerekem.:-)