Burgonyás cipó - Burgonyás kenyér 4.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
SzemiKati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
516
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2062
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
516
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 556.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
2062
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Burgonyát hajában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Kelesztő tálba a lisztet leszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukros vízben felfuttatott élesztőt és a már kihűlt burgonyát. Ezt jól kidagasztjuk (nekem prímán viszi a konyhai robotgép), majd lefedjükm, és meleg helyen jó 40 percig kelesztjük.
- Kelesztés után átgyúrjuk, megformázzuk, bevágjuk a tetejét, és hagyjuk még 20-25 percet pihenni. A sütőt közben előmelegítjük.
- A maradék élesztőből, vízből és lisztből jó híg kovászt csinálunk, és ezzel kenjük meg a cipót, majd megszórjuk szezámmaggal, és betesszük a közepes hőmérsékletű sütőbe. Megsütjük, sütés közben még egyszer megkenjük a híg kovásszal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 268
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 46195
- Feltöltés dátuma: 2011. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
SzemiKati
7 recept
Volt pár kenyérke kísérletem, aztán a több kevésbé sikerültből kerekedett egy egészen finom cipócska. Ezt azóta is sütöm, amikor csak időm megemgedi. Nagy előnye a bolti kenyerekkel szemben, hogy 4-5 nap után is fogyasztható és finom. Elég konyharuhába csomagolva tárolni, mert nem szárad ki 2 nap alatt. Bár ritkán fordul elő, hogy több napig kell tárolni :).