Burgonyapüré-leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szegnik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
221
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
886
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
221
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 471.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
886
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát edénybe kockázzuk.
- Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és még egy ujjnyit hozzáadunk. Sózzuk.
- Ha megfőtt, összetörjük, és turmixoljuk.
- Őrölt feketeborssal alaposan megszórjuk.
- A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával, és beleöntjük a levesbe.
- Összeforraljuk, és még melegen pirított kenyérkockával tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12857
- Feltöltés dátuma: 2011. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szegnik
16 recept
A páromnak ez a kedvenc levese, mióta megkóstolta.