Burgonyakrémleves 8. - fehérborral és zöldfűszerrel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
405
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1621
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
12.1g burgonya7 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
24.3g zöldség alaplé2 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
-
48.5g víz0 kcal
Összesen
40
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1187.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 683.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
405
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4749.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 3424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2735.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 758 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2497 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3044 micro
Összesen
1621
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
2 kis fej vöröshagyma
-
2 ek vaj
-
2 dl tejföl
-
2 db tojássárgája
-
2 ek citromlé
-
1 csokor petrezselyem
-
2 tk kakukkfű
-
1 tk bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
-
0.5 tk borsikafű
-
1 csipet fehér bors
-
só ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
Elkészítés
- Megtisztítjuk a burgonyát. Ebből kb. 12 dkg-ot gyufaszál vastagságú csíkokra vágunk, melyet későbbi felhasználásig hideg vízbe teszünk (ez lesz a levesbetét). A többi burgonyát felkockázzuk.
- A vajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és kevés ideig együtt pároljuk.
- Az egészet felöntjük a zöldséglevessel és a borral, majd lefedjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul.
- Elkeverjük a tojássárgákat a tejföllel, a citromlével és a zöldfűszerekkel, majd mindezt felöntjük a forró levessel. Ízesítjük a sóval és a fehérborssal.
- Botmixerrel pépesítjük, habosítjuk.
- A félretett csíkokra vágott burgonyát forró olajban kis adagonként kisütjük. Szalvétán lecsöpögtetjük, ésa leves mellé, vagy a tetejére szórvakínáljuk.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6799
- Feltöltés dátuma: 2010. november 22.
Ajánló
Ha botmixert használunk, szép, egységes zöld színű levesünk lesz. Sajnos az enyém elromlott, így kénytelen voltam turmixgépbe átkanalazva pépesíteni. Nem bizonyult túl hatékonynak, emiatt maradtak benne nagyobb fűszerdarabkák is. Így is finom lett persze. Tálalásnál sajtchipset akasztottam a tányérok szélére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én azért szeretem így készíteni, mert igazán ízletes, selymes krémlevest kapok, melyet a fehébor és a citromlé különösen feldob.