r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves 8. - fehérborral és zöldfűszerrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Burgonyakrémleves 8. - fehérborral és zöldfűszerrel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

405
Kalória
5.5g
Fehérje
23.4g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
683.8g
Víz
153.1g
Koleszterin
2.9g
Rost
4.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1621 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 405 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2735.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2497 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3044 micro
Összesen 1621 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a burgonyát. Ebből kb. 12 dkg-ot gyufaszál vastagságú csíkokra vágunk, melyet későbbi felhasználásig hideg vízbe teszünk (ez lesz a levesbetét). A többi burgonyát felkockázzuk.
  2. A vajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és kevés ideig együtt pároljuk.
  3. Az egészet felöntjük a zöldséglevessel és a borral, majd lefedjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul.
  4. Elkeverjük a tojássárgákat a tejföllel, a citromlével és a zöldfűszerekkel, majd mindezt felöntjük a forró levessel. Ízesítjük a sóval és a fehérborssal.
  5. Botmixerrel pépesítjük, habosítjuk.
  6. A félretett csíkokra vágott burgonyát forró olajban kis adagonként kisütjük. Szalvétán lecsöpögtetjük, ésa leves mellé, vagy a tetejére szórvakínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Én azért szeretem így készíteni, mert igazán ízletes, selymes krémlevest kapok, melyet a fehébor és a citromlé különösen feldob.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!