r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves 8. - fehérborral és zöldfűszerrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyakrémleves 8. - fehérborral és zöldfűszerrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1621 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 405 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2735.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2497 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3044 micro
Összesen 1621 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a burgonyát. Ebből kb. 12 dkg-ot gyufaszál vastagságú csíkokra vágunk, melyet későbbi felhasználásig hideg vízbe teszünk (ez lesz a levesbetét). A többi burgonyát felkockázzuk.
  2. A vajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és kevés ideig együtt pároljuk.
  3. Az egészet felöntjük a zöldséglevessel és a borral, majd lefedjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul.
  4. Elkeverjük a tojássárgákat a tejföllel, a citromlével és a zöldfűszerekkel, majd mindezt felöntjük a forró levessel. Ízesítjük a sóval és a fehérborssal.
  5. Botmixerrel pépesítjük, habosítjuk.
  6. A félretett csíkokra vágott burgonyát forró olajban kis adagonként kisütjük. Szalvétán lecsöpögtetjük, ésa leves mellé, vagy a tetejére szórvakínáljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6799
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Ha botmixert használunk, szép, egységes zöld színű levesünk lesz. Sajnos az enyém elromlott, így kénytelen voltam turmixgépbe átkanalazva pépesíteni. Nem bizonyult túl hatékonynak, emiatt maradtak benne nagyobb fűszerdarabkák is. Így is finom lett persze. Tálalásnál sajtchipset akasztottam a tányérok szélére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én azért szeretem így készíteni, mert igazán ízletes, selymes krémlevest kapok, melyet a fehébor és a citromlé különösen feldob.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...