r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves 11. - sajtkrémes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyakrémleves 11. - sajtkrémes
adag
Főzés
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

  • 2 szelet kenyér (pirított kenyérkockák)

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztitott, felkockázott burgonyát feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje.
  2. Teszünk bele 1 babérlevelet, kevés borsot és sót, valamint az apróra vágott fokhagymát.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, kidobjuk a babérlevelet, és összeturmixoljuk.
  4. Felöntjük vízzel, és visszatesszük főni.
  5. Míg felforr, a sajtkrémet összekavarjuk a tejszínnel, és ezzel besűrítjük a levest.
  6. Forrón, pirított kenyérkockával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 416
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 30259
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó kis krémleves, és gyorsan kész van, és olcsó is!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...