r
Nosalty Logó

Bundáskenyér 3. - olaj nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Bundáskenyér 3. - olaj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundázáshoz

A töltelékhez

Összesen 455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundázáshoz

A töltelékhez

Összesen 1820 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundázáshoz

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    2282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1820 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A bundázáshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A bundázáshoz

  1. Elővesszük a szendvicssütőt, és bedugjuk, hogy fölmelegedjen.
  2. A tojásokat beleütjük egy tálba, adunk hozzá tejet, sót, fokhagymát, és összekeverjük.
  3. Veszünk két szeletel kenyeret; ha simát akarunk, akkor mindegyik szeletet megmártjuk a tojásos masszába, és úgy tesszük a szendvicssütőbe; ha töltöttet, akkor veszünk két szeletet, közé rakjuk a kívánt tölteléket, és így mártjuk meg a tojásos masszában.
  4. Kisütjük!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 52562
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Füstölt sajt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Bundáskenyér rajongó vagyok, ezt szentül állíthatom, viszont mióta életmódot váltottam, a bundás kenyér sajna elégé hátra került az étlapomon a rengeteg olaj miatt. Húsvét előtt bevásároltam két csomag szeletet kenyeret (mert a simákat már elhordták), de úgy alakult, hogy mégsem ettük meg őket, így kicsit körbenéztem a neten, hogy mit lehetne belőlük csinálni, és nagy meglepetésemre, ezt a receptet találtam: itt! Valószínűleg én már soha többé nem fogom a hagyományos módon sütni a bundáskenyeret, mondjuk ez nem érvényes a nagyimra:-).

Hozzávalók

A bundázáshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...