Bundás hús lillusca konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
38g tej21 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
792
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
150g tej84 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3165
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
46.6g sertés rövidkaraj77 kcal
-
15.4g tojás19 kcal
-
35 kcal
-
14g tej8 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.9g napraforgó olaj140 kcal
Összesen
294
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 116.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
792
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 271.4 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2584.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1416 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 466.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 224 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
3165
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst kiklopfoljuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk.
- Ezalatt az idő alatt elkészítjuk a bundát. A tojásokat feltörjük, és felverjük. Adunk hozzá egy csipetnyi sót, tejet és az olajat. Kézimixerrel vagy lehet habverővel fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Akkor lesz jól elkeszítve a bunda, ha kicsit sűrűbb lesz a palacsinta tésztánál.
- Lisztbe forgatjuk a húst, így nem tapad hozzá a bunda.
- Forró olajban (nagyon fontos hogy az olaj forró legyen) kisütjük. Úgy tegyuk az olajba a bebundázott húsokat, hogy előtte a a felesleget lefolyatjuk róla, így nem lesz hatalmas a bunda rajta. De aki szereti úgy, az persze kihagyhatja ezt a lépést.
- Először hirtelen megsütjük a bő olajban nagy lángon, aztán takarékon készre sütjük.
- Köretnek bármit tálalhatunk hozzá.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 235
- Össznézettség: 114226
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fontos hogy a bunda ne legyen túl híg, mert akkor a forró olajban lejőn a húsról, szinte leolvad róla. Ha viszont meg túl sűrű, akkor meg nem tapad rá a húsra egyenletesen.