r
Nosalty Logó

Buggyantott tojásos kolbászos krumplileves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Buggyantott tojásos kolbászos krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2448 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1289 micro
  • β-karotin
    3781 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2437 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 612 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5625.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    2676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3530.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2249 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    1562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    15123 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    9750 micro
  • Lut-zea
    5627 micro
Összesen 2448 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a burgonyát és a répát, gyökeret, majd meghámozzuk őket, és feldaraboljuk kockákra. (A répát és a petrezselyemgyökeret nem szoktam nagyon vékony szeletekbe darabolni, mert úgy nem sok íze marad.)
  2. Rántást készítünk, majd lehúzzuka tűzről, hozzáteszünk 2 púpozott kávéskanál pirospaprikát.
  3. A paprikás rántásba beleforgatjuka zöldségeket, felengedjüka lábast vízzelúgy, hogy bőven ellepje.
  4. Teszünk borsot, sót/ételízesítőt a vízbe, majd mikor kicsit már felforrt a víz, beledobjukegészben a meghámozott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, az elnegyedelt paradicsomokat,petrezselymet, valamint az 1 evőkanál paradicsompürét (ha igény van rá, erős paprikát).
  5. Hagyjukfőni, majd amikor már majdnem kész, beletesszüka feldarabolt kolbászokat.
  6. Végül a megmosott tojásokat egyenként feltörjük, és beleengedjüka levesbe, ügyelve arra, hogy az edény különböző pontjain tegyük, mivel félő, hogy összetapadnak.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8071
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Ajánló

Tejföllel és kevés ecettel az igazi. (Kolbász miatt ajánlott kenyeret fogyasztani hozzá.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagy kedvence. Tartalmas, jóízű és különleges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...