r
Nosalty Logó

Brutális csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Brutális csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    245.1 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 3474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 275 fokra. A kapcsos tortaformát kenjük meg vajjal, hintsük meg porcukorral /és vagy kakaóval. (Én kakaóval csináltam.)
  2. A csokoládét és a vajat gőz fölött, folyamatos kevergetés melett olvasszuk fel.
  3. Kicsit hagyjuk kihűlni, mielőtt a tojást hozzáadnánk, mert összerántja.
  4. Ha kihűlt, habverővel keverjük hozzá a tojások sárgáját.
  5. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük addig, míg fényes masszát kapunk.
  6. Lassan adagolva keverjük a csokis masszába, óvatosan, ne törjük!
  7. Az egészet öntsük az előkészített formába.
  8. Süssük 40-45 percig, a hőfokot lejjebb vehetjük, ha a széle nagyon sülne (én kb 230 fok körül sütöttem). Nem lesz teljesen szilárd a közepe, vagyis itt a tűpróba nem működik, mert mindig fog rá ragadni kicsit.
  9. A tortát hagyjuk kihűlni, távolítsuk el a formát.
  10. Tálaláskor adjunk hozzá tejszínhabot. (Én ráhalmoztam a tortára, de adhatunk egy kanállal is, ha valaki nem szereti annyira a tejszínhabot.)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 482
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 77133
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Martha Stewart oldaláról származik a recept. Nekünk nagyon ízlett. Igaz, hogy nagyon tömény, de megéri. Érdemes hozzá minőségi csokoládét választani. Én 65 %-os étcsokit használtam. Pont az íze miatt neveztem brutálisnak. :)

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...