r
Nosalty Logó

Brownie torta mascarponekrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pamelie
Brownie torta mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

2099
Kalória
25.1g
Fehérje
217.2g
Szénhidrátok
128.6g
Zsír
134.5g
Víz
94.3g
Koleszterin
8.2g
Rost
135g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    909 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 2099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    514.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.9 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    538 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3869 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3638 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2763 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot, a tojást és a darabokra tört étcsokit is. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  2. A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét és a mascarpone sajtot (ez utóbbi el is hagyható, úgy is nagyon finom krémet kapunk).
  3. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.
  4. A tésztát egy éles késsel két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a süti tetejét és oldalát is, tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokival megcsorgatjuk, esetleg felvert tejszínhabbal megkenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kislányom keresztelőjére készült, óriási sikerrel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!