Brownie torta mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pamelie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
63g víz0 kcal
-
29 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
0 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
A krémhez
-
20g finomliszt73 kcal
-
125g tej70 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
2099
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
114 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A krémhez
-
80g finomliszt291 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
8386
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
9.5g víz0 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0 kcal
-
3.8g joghurt2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
7.6g margarin54 kcal
-
1.9g étcsokoládé10 kcal
A krémhez
-
3g finomliszt11 kcal
-
19g tej11 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
9.5g mascarpone38 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
316
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.2 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 134.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 909 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
2099
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 514.4 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 187 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 114 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3260.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 928 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 1190 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 868.9 g
-
Cukor 540 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 538 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3869 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 3638 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 2763 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 591 micro
Összesen
8386
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl víz
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 bögre finomliszt
-
1 bögre cukor
-
1 ek szódabikarbóna
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
20 dkg margarin
A krémhez
-
4 púpozott ek finomliszt
-
5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
1 db vanília
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot, a tojást és a darabokra tört étcsokit is. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét és a mascarpone sajtot (ez utóbbi el is hagyható, úgy is nagyon finom krémet kapunk).
- Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.
- A tésztát egy éles késsel két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a süti tetejét és oldalát is, tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokival megcsorgatjuk, esetleg felvert tejszínhabbal megkenjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 41781
- Feltöltés dátuma: 2010. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
pamelie
59 recept
A kislányom keresztelőjére készült, óriási sikerrel.