r
Nosalty Logó

Brokkolisaláta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Brokkolisaláta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 46 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    1950 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Tegyük fel a brokkoliblansírozó vizet főni az ételízesítővel (vagy leveskockával), várjuk meg, amíg lobogva forr.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a brokkolit szedjük nagyobb rózsákra, a szárát hámozzuk meg (egészen a világoszöld részig, eltávolítva a fehér szálakat - így nem lesz fás, és a húsos szárrész is kitűnően használható), a paradicsomot kockázzuk fel.
  3. A lilahagymát tisztítás után vágjuk apróra, és sózzuk meg 1 teáskanál sóval, majd alaposan keverjük össze (mindenhol érje a só, így mire a brokkoli elkészül, a hagyma selymes, kellemes, enyhén csípős ízű lesz.)
  4. Ha a víz forr, tegyük bele a brokkolit, majd főzzük 8-10 percig (szűken mérjük, ne hagyjunk rá több időt!)
  5. Szűrjük le a brokkolit, majd várjuk meg, amíg meghűl (ezalatt elkészíthető a tartár és a magok pirítása).
  6. A kihűlt brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárat karikázzuk fel, szórjuk meg a hagymával és a paradicsommal is, keverjük össze.
  7. Tálaláskor locsoljuk meg tartármártással, és szórjuk meg pirított magokkal, tört borssal.
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 48724
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Ajánló

A "profik" a blansírozás után jeges vízfürdőbe teszik a zöldséget, így megőrizve a roppanós állagát és a színét. Én nem alkalmaztam ezt a technikát, de így is finom maradt. Ha van maradék zöldség-, vagy húsalaplé, akkor abban blansírozzuk a brokkolit! Tartár nélkül is nagyon finom, így vegánok is elkészíthetik. A képen látható saláta házi tartárral, pirított (sótlan) napraforgómaggal és kesudióval készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ebben a salátában az a különleges, hogy a brokkolit egy picit hőkezeljük (tényleg csak egy picit, hogy a vitamintartalmat megőrizzük!), az összes többi zöldséget pedig nyersen adjuk hozzá. A blansírozás (alapanyag főzése rövid ideig forró vízben) során előcsalogatjuk a brokkoli mélységesen gyönyörű zöld színét és jellegzetes ízét, ugyanakkor megtartjuk fogkemény, roppanós állagát. Ráadásul a brokkoli magas vitamin és ásványi anyag tartalmú, baktériumölő hatású, és a szervezet méregtelenítését is támogatja. Kell ennél több, hogy imádjuk ezt a salátát?

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...