r
Nosalty Logó

Brokkolis sajtos sertéssült vargányamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kukoricaderce
Brokkolis sajtos sertéssült vargányamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

651
Kalória
47.8g
Fehérje
41g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
521.5g
Víz
142.3g
Koleszterin
9g
Rost
22.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

Összesen 2599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    4756 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7680.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1645 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    2421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2086.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2452 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    19025 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4937 micro
Összesen 2599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket kissé veregessük meg, majd fektessük a tepsibe, sózzuk mindkét oldalukat, majd szórjuk be füstölt paprikával és fokhagymával.
  2. Öntsünk a tepsibe 1 dl vizet, majd alufólia alatt süssük meg a húst.
  3. A brokkolirózsákat sós vízben főzzük meg.
  4. Kevés olajon pároljuk a gombát, majd sózzuk, tegyük hozzá a fokhagymát, kakukkfüvet és a tárkony felét. Szórjunk rá egy kanál lisztet. Ha megfőtt, öntsük fel tejszínnel, tegyük hozzá a maradék tárkonyt, forraljuk pár percig, s ízesítsük citrom levével.
  5. A salátához a hozzávalókat reszeljük le külön tányérokba, összekeverés előtt jól nyomkodjuk ki a levüket, majd ízesítsük sóval és citromlével.
  6. A hússzeleteket tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, helyezzük rá a brokkolirózsákat, fedjük le egy-egy sajtszelettel, s olvasszuk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ősszel eltettem a fagyasztóba néhány dobozka vargányát, hogy most elővegyem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!