r
Nosalty Logó

Brokkolis sajtos sertéssült vargányamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kukoricaderce
Brokkolis sajtos sertéssült vargányamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

651
Kalória
47.8g
Fehérje
41g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
521.5g
Víz
142.3g
Koleszterin
9g
Rost
22.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

Összesen 2599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A salátához

Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    4756 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7680.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1645 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    2421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2086.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2452 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    19025 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4937 micro
Összesen 2599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket kissé veregessük meg, majd fektessük a tepsibe, sózzuk mindkét oldalukat, majd szórjuk be füstölt paprikával és fokhagymával.
  2. Öntsünk a tepsibe 1 dl vizet, majd alufólia alatt süssük meg a húst.
  3. A brokkolirózsákat sós vízben főzzük meg.
  4. Kevés olajon pároljuk a gombát, majd sózzuk, tegyük hozzá a fokhagymát, kakukkfüvet és a tárkony felét. Szórjunk rá egy kanál lisztet. Ha megfőtt, öntsük fel tejszínnel, tegyük hozzá a maradék tárkonyt, forraljuk pár percig, s ízesítsük citrom levével.
  5. A salátához a hozzávalókat reszeljük le külön tányérokba, összekeverés előtt jól nyomkodjuk ki a levüket, majd ízesítsük sóval és citromlével.
  6. A hússzeleteket tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, helyezzük rá a brokkolirózsákat, fedjük le egy-egy sajtszelettel, s olvasszuk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ősszel eltettem a fagyasztóba néhány dobozka vargányát, hogy most elővegyem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!