r
Nosalty Logó

Brokkolis penne én kicsi konyhámból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
én kicsi konyhám
Brokkolis penne én kicsi konyhámból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    5530 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2268 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2837 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9072 micro
Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk. A virágok szárát levágjuk, és a torzsával együtt felkarikázzuk, a szár nélküli virágokat félretesszük. Én gőzölő edényben szoktam megpuhítani a brokkolit, mert úgy több tápanyag marad benne, és a színe is élénkebb marad. Ilyen edény hiányában, kevés vízben előfőzzük a zöldséget. Először a felkarikázott szárrészeket tesszük a gőzbe, a virágokat csak 10 perc múlva. Szerintem gyakori hiba brokkolis ételeknél, hogy a virág szétfő, a szár pedig túl ress marad. Együtt még kb. 20 percig gőzöljük, de nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, maradjon egy picit ress. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, félretesszük. 3 liter vizet sóval felteszünk forrni a tésztának.
  2. A répát és a póréhagymát is felkarikázzuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és először a répát, pár perc múlva a póréhagymát, majd megint pár perc múlva a brokkolit beletesszük, és pirítjuk-pároljuk együtt összesen 5 percig. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor beletesszük a penne tésztát, és újraforrástól számítva a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük. Ez különböző márkáknál eltérő lehet, érdemes betartani. A zöldségekhez hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, ezekkel összeforraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük, legutoljára a zöldpetrezselyem kerüljön rá. Ha nem találjuk elég szaftosnak, akkor lehet hozzáönteni max. 1 dl vizet, mert van, amelyik tejszín krémesebb, ekkor lehet szükséges a víz hozzáadása. Leszűrjük a tésztát, kevés olajat locsolunk rá, hogy ne ragadjanak össze. A nagyon jó minőségű olasz tészta olaj nélkül sem ragad össze.
  3. Ha úgy gondoljuk, hogy nem fogy el egy étkezés alkalmával, akkor ne keverjük össze a ragut a tésztával, mert felszívja a szaftját. Tányéronként szervírozzuk: tészta közepére kerül a zöldség, és rá ízlés szerint parmezán.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6128
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis penne én kicsi konyhámból
én kicsi konyhám 13 recept

Olyan szép volt a zöldségesnél a brokkoli, hát vettem egyet... Először brokkolikrémlevesre gondoltam, de vendégek jelentkeztek be, ezért valami kiadósabb kellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...