Brokkolis penne én kicsi konyhámból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
én kicsi konyhám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
8g vaj54 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
100g penne371 kcal
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
30g vaj215 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
400g penne1484 kcal
Összesen
2861
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.5g vaj11 kcal
-
25.4g brokkoli5 kcal
-
12.2g sárgarépa4 kcal
-
10.2g póréhagyma3 kcal
-
5.1g tömlős krémsajt9 kcal
-
20.4g főzőtejszín27 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
20.4g penne76 kcal
Összesen
146
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 238.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 709 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1876 micro
-
β-karotin 5530 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2268 micro
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5148.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 1439 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1823 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 955.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2837 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 359 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1322 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 682 micro
-
α-karotin 7503 micro
-
β-karotin 22121 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 9072 micro
Összesen
2861
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 382 micro
-
β-karotin 1126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
3 dkg vaj
-
1 közepes db brokkoli
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db póréhagyma
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
4 dl főzőtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dkg parmezán sajt
-
40 dkg penne
Elkészítés
- A friss brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk. A virágok szárát levágjuk, és a torzsával együtt felkarikázzuk, a szár nélküli virágokat félretesszük. Én gőzölő edényben szoktam megpuhítani a brokkolit, mert úgy több tápanyag marad benne, és a színe is élénkebb marad. Ilyen edény hiányában, kevés vízben előfőzzük a zöldséget. Először a felkarikázott szárrészeket tesszük a gőzbe, a virágokat csak 10 perc múlva. Szerintem gyakori hiba brokkolis ételeknél, hogy a virág szétfő, a szár pedig túl ress marad. Együtt még kb. 20 percig gőzöljük, de nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, maradjon egy picit ress. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, félretesszük. 3 liter vizet sóval felteszünk forrni a tésztának.
- A répát és a póréhagymát is felkarikázzuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és először a répát, pár perc múlva a póréhagymát, majd megint pár perc múlva a brokkolit beletesszük, és pirítjuk-pároljuk együtt összesen 5 percig. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor beletesszük a penne tésztát, és újraforrástól számítva a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük. Ez különböző márkáknál eltérő lehet, érdemes betartani. A zöldségekhez hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, ezekkel összeforraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük, legutoljára a zöldpetrezselyem kerüljön rá. Ha nem találjuk elég szaftosnak, akkor lehet hozzáönteni max. 1 dl vizet, mert van, amelyik tejszín krémesebb, ekkor lehet szükséges a víz hozzáadása. Leszűrjük a tésztát, kevés olajat locsolunk rá, hogy ne ragadjanak össze. A nagyon jó minőségű olasz tészta olaj nélkül sem ragad össze.
- Ha úgy gondoljuk, hogy nem fogy el egy étkezés alkalmával, akkor ne keverjük össze a ragut a tésztával, mert felszívja a szaftját. Tányéronként szervírozzuk: tészta közepére kerül a zöldség, és rá ízlés szerint parmezán.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6132
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
én kicsi konyhám
13 recept
Olyan szép volt a zöldségesnél a brokkoli, hát vettem egyet... Először brokkolikrémlevesre gondoltam, de vendégek jelentkeztek be, ezért valami kiadósabb kellett.