r
Nosalty Logó

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

1036
Kalória
53.7g
Fehérje
83g
Szénhidrátok
54.4g
Zsír
474.2g
Víz
249.7g
Koleszterin
8.5g
Rost
11.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 1036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 5176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 1036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    268.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10087.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    3385 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    612 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    5332 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9892 micro
Összesen 5176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A zöldborsót, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a nagyobb szeletekre vágott gombát, szárát is, kissé sós és borsos vízben, megfőzzük. Kóstoljuk a fűszerezés miatt, és hogy megfőtt, készen van-e. (lecsepegtetjük)
  2. Bekeverjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni fél órán át (robotgéppel keverve össze).
  3. Lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és sós, köményes vízben megfőzzük (kóstolunk!). Végén lecsepegtetjük. ( a brokkoli szárát is használjuk fel, végét levágjuk, meghámozzuk, és máris zsenge, felkarikázható, ezt is megfőzzük a rózsáival együtt. )
  4. Egy lábasba kevés olajon a kétféle hagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és kevés vizet öntünk rá, sózzuk és borsozzuk, 25 perc főzés után kóstolunk, szükség szerint fűszerezünk, pl. petrezselyemzölddel, és készre főzzük, ha puha a hús, a tejszínnel összefőzzük.
  5. Két hagyományos nagyságú pitesütő formát kikenünk margarinnal vékonyan, teszünk bele kevés palacsinta tésztát, erre rakjuk a zöldségeket (gombát, zöldborsót, brokkolit, kaliforniai paprikát), ízlés szerint elrendezve, erre rá a palacsinta tészta, nem szabad teljesen teletenni, emelkedni fog sütés közben.
  6. Sütőben középső rácson aranybarnára sütjük (sütőtől függ!).
  7. A kisült, kissé kihűlt palacsintás pitét felszeleteljük, a tejszínes csirkemellfilés szósszal tálaljuk, petrezselyemmel, reszelt sajttal díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szombat van, mi legyen az ebéd? Válasza a családomnak: az ebéd legyen ma palacsinta. De: készüljön el a gomba, és a brokkoli is, na és jó lenne valami hús is.... Ezzel indított reggel a családom, és a szombat délelőttömet ez a palacsintás-zöldséges pite elkészítése aranyozta be. Sikerült . A pite egy palacsintatésztás, zöldséges változata alakult ki, a sima palacsinta tésztából. Megérte vele bíbelődni, mert látványos és finom lett.:-))) Én két, hagyományos nagyságú pite formát használtam, de van itthon 8 db kicsi is, abban is kisüthető, nagyon mutatós, másodszor már abban készült el.:-)))  (akkor nem volt szószos hús) Lehet még a kuglóf formájú muffinsütőben is készíteni. Egyszerre hat db sül ki, kétszer-háromszor  hat db biztos lesz ebből a mennyiségből. Nagyon finom magában is , vagy sajttal , vagy a tejszínes csirkemellfilés szósszal is. Nálunk bevált.:-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!