r
Nosalty Logó

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 1036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 5176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 1036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    268.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10087.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    3385 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    612 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    5332 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9892 micro
Összesen 5176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A zöldborsót, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a nagyobb szeletekre vágott gombát, szárát is, kissé sós és borsos vízben, megfőzzük. Kóstoljuk a fűszerezés miatt, és hogy megfőtt, készen van-e. (lecsepegtetjük)
  2. Bekeverjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni fél órán át (robotgéppel keverve össze).
  3. Lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és sós, köményes vízben megfőzzük (kóstolunk!). Végén lecsepegtetjük. ( a brokkoli szárát is használjuk fel, végét levágjuk, meghámozzuk, és máris zsenge, felkarikázható, ezt is megfőzzük a rózsáival együtt. )
  4. Egy lábasba kevés olajon a kétféle hagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és kevés vizet öntünk rá, sózzuk és borsozzuk, 25 perc főzés után kóstolunk, szükség szerint fűszerezünk, pl. petrezselyemzölddel, és készre főzzük, ha puha a hús, a tejszínnel összefőzzük.
  5. Két hagyományos nagyságú pitesütő formát kikenünk margarinnal vékonyan, teszünk bele kevés palacsinta tésztát, erre rakjuk a zöldségeket (gombát, zöldborsót, brokkolit, kaliforniai paprikát), ízlés szerint elrendezve, erre rá a palacsinta tészta, nem szabad teljesen teletenni, emelkedni fog sütés közben.
  6. Sütőben középső rácson aranybarnára sütjük (sütőtől függ!).
  7. A kisült, kissé kihűlt palacsintás pitét felszeleteljük, a tejszínes csirkemellfilés szósszal tálaljuk, petrezselyemmel, reszelt sajttal díszítve.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3090
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Mindenki tapasztalja ki a sima palacsinta tészta elkészülése után, hogy mit tesz a porélesztő a tésztával, ugyanis laza, könnyed, puha  tésztát fog kapni,-ezt süthetjük hagyományos palacsinta sütőben is, de ily módon zöldségekkel kombinálva, nagyon finom és mutatós palacsinta, pite. A zöldségek variálhatóak, lehet kukorica is, vörösbab, bármi, ízlés kérdése. A palacsinta tészta készülhet párolt-főtt zöldségekkel vagy friss gyümölcsökkel is, hisz jön a tavasz, eper szezon lesz..:-)) A tészta viszont akkor , kicsi cukrot is tartalmazzon: édeskésebb tészta, édeskés gyümölccsel.:-)) Kinek hogy ízlik.:-)) Palacsinta tésztáját a leírtak szerint elkészítem, ha nem megfelelő, még javíthatom, akár liszttel, akár tejjel, akár dús vízzel. Ha közepesen sűrű lesz a tészta, akkor a jó. Nem mindig lehet meghatározni a tészta mennyiségét, de ha a zöldségek mennyisége kevesebb, és marad tészta, akkor sincs baj, simán kisüthető, és bármilyen töltelékkel, édessel, sóssal tölthető. Ehhez az ebédhez: finom bor, ásványvíz, sok-sok reszelt sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
Éva-Anyóca 350 recept

Szombat van, mi legyen az ebéd? Válasza a családomnak: az ebéd legyen ma palacsinta. De: készüljön el a gomba, és a brokkoli is, na és jó lenne valami hús is.... Ezzel indított reggel a családom, és a szombat délelőttömet ez a palacsintás-zöldséges pite elkészítése aranyozta be. Sikerült . A pite egy palacsintatésztás, zöldséges változata alakult ki, a sima palacsinta tésztából. Megérte vele bíbelődni, mert látványos és finom lett.:-))) Én két, hagyományos nagyságú pite formát használtam, de van itthon 8 db kicsi is, abban is kisüthető, nagyon mutatós, másodszor már abban készült el.:-)))  (akkor nem volt szószos hús) Lehet még a kuglóf formájú muffinsütőben is készíteni. Egyszerre hat db sül ki, kétszer-háromszor  hat db biztos lesz ebből a mennyiségből. Nagyon finom magában is , vagy sajttal , vagy a tejszínes csirkemellfilés szósszal is. Nálunk bevált.:-))

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz

A palacsintatésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...