Brokkolis palacsintás pite csirkemellel
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A zöldségekhez
-
40g zöldborsó32 kcal
-
10 kcal
-
100g brokkoli21 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A húshoz
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
14 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A palacsintatésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
60g tej34 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
5 kcal
-
60g ásványvíz0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
2g margarin14 kcal
A tálaláshoz
-
40g sajt141 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A zöldségekhez
-
200g zöldborsó162 kcal
-
49 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A palacsintatésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
23 kcal
-
300g ásványvíz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g margarin72 kcal
A tálaláshoz
-
200g sajt704 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A zöldségekhez
-
5.1g zöldborsó4 kcal
-
1 kcal
-
12.8g brokkoli3 kcal
-
12.8g csiperkegomba3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A húshoz
-
12.8g csirkemellfilé15 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A palacsintatésztához
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
-
7.7g ásványvíz0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
A tálaláshoz
-
5.1g sajt18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2017.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 474.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1066 micro
-
β-crypt 187 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1978 micro
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 268.3 g
Zsír
-
Összesen 271.8 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 1249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10087.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 2237 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 3522 mg
-
Nátrium 3385 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2370.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2076 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 612 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 911 micro
-
Kolin: 1027 mg
-
Retinol - A vitamin: 1588 micro
-
α-karotin 156 micro
-
β-karotin 5332 micro
-
β-crypt 936 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9892 micro
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
200 g zöldborsó
-
500 g brokkoli
-
500 g csiperkegomba
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
A húshoz
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál négyszínű bors
-
2 dl víz
-
petrezselyem ízlés szerint
A palacsintatésztához
-
40 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
3 dl ásványvíz
-
1 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
20 dkg sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségekhez
- A zöldborsót, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a nagyobb szeletekre vágott gombát, szárát is, kissé sós és borsos vízben, megfőzzük. Kóstoljuk a fűszerezés miatt, és hogy megfőtt, készen van-e. (lecsepegtetjük)
- Bekeverjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni fél órán át (robotgéppel keverve össze).
- Lábasba tesszük a rózsáira szedett brokkolit és sós, köményes vízben megfőzzük (kóstolunk!). Végén lecsepegtetjük. ( a brokkoli szárát is használjuk fel, végét levágjuk, meghámozzuk, és máris zsenge, felkarikázható, ezt is megfőzzük a rózsáival együtt. )
- Egy lábasba kevés olajon a kétféle hagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és kevés vizet öntünk rá, sózzuk és borsozzuk, 25 perc főzés után kóstolunk, szükség szerint fűszerezünk, pl. petrezselyemzölddel, és készre főzzük, ha puha a hús, a tejszínnel összefőzzük.
- Két hagyományos nagyságú pitesütő formát kikenünk margarinnal vékonyan, teszünk bele kevés palacsinta tésztát, erre rakjuk a zöldségeket (gombát, zöldborsót, brokkolit, kaliforniai paprikát), ízlés szerint elrendezve, erre rá a palacsinta tészta, nem szabad teljesen teletenni, emelkedni fog sütés közben.
- Sütőben középső rácson aranybarnára sütjük (sütőtől függ!).
- A kisült, kissé kihűlt palacsintás pitét felszeleteljük, a tejszínes csirkemellfilés szósszal tálaljuk, petrezselyemmel, reszelt sajttal díszítve.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3090
- Feltöltés dátuma: 2012. április 08.
Ajánló
Mindenki tapasztalja ki a sima palacsinta tészta elkészülése után, hogy mit tesz a porélesztő a tésztával, ugyanis laza, könnyed, puha tésztát fog kapni,-ezt süthetjük hagyományos palacsinta sütőben is, de ily módon zöldségekkel kombinálva, nagyon finom és mutatós palacsinta, pite. A zöldségek variálhatóak, lehet kukorica is, vörösbab, bármi, ízlés kérdése. A palacsinta tészta készülhet párolt-főtt zöldségekkel vagy friss gyümölcsökkel is, hisz jön a tavasz, eper szezon lesz..:-)) A tészta viszont akkor , kicsi cukrot is tartalmazzon: édeskésebb tészta, édeskés gyümölccsel.:-)) Kinek hogy ízlik.:-)) Palacsinta tésztáját a leírtak szerint elkészítem, ha nem megfelelő, még javíthatom, akár liszttel, akár tejjel, akár dús vízzel. Ha közepesen sűrű lesz a tészta, akkor a jó. Nem mindig lehet meghatározni a tészta mennyiségét, de ha a zöldségek mennyisége kevesebb, és marad tészta, akkor sincs baj, simán kisüthető, és bármilyen töltelékkel, édessel, sóssal tölthető. Ehhez az ebédhez: finom bor, ásványvíz, sok-sok reszelt sajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szombat van, mi legyen az ebéd? Válasza a családomnak: az ebéd legyen ma palacsinta. De: készüljön el a gomba, és a brokkoli is, na és jó lenne valami hús is.... Ezzel indított reggel a családom, és a szombat délelőttömet ez a palacsintás-zöldséges pite elkészítése aranyozta be. Sikerült . A pite egy palacsintatésztás, zöldséges változata alakult ki, a sima palacsinta tésztából. Megérte vele bíbelődni, mert látványos és finom lett.:-))) Én két, hagyományos nagyságú pite formát használtam, de van itthon 8 db kicsi is, abban is kisüthető, nagyon mutatós, másodszor már abban készült el.:-))) (akkor nem volt szószos hús) Lehet még a kuglóf formájú muffinsütőben is készíteni. Egyszerre hat db sül ki, kétszer-háromszor hat db biztos lesz ebből a mennyiségből. Nagyon finom magában is , vagy sajttal , vagy a tejszínes csirkemellfilés szósszal is. Nálunk bevált.:-))