r
Nosalty Logó

Brokkolis csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
goblarka
Brokkolis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

A masszához

Összesen 458 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

A masszához

Összesen 1832 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

A masszához

Összesen 118 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 458 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4529 micro
Összesen 1832 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldséghez

A masszához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk.
  3. A tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölt egy tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy kisebb méretű jénai aljára tesszük a csirkemellet, rá a párolt brokkolit, majd nyakon öntjük a tejszínes-tojásos-sajtos masszával.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 788
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 267522
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis csirkemell
goblarka 3 recept

Sokáig nem volt kedvencem a brokkoli, de aztán bekattant valami a fejemben, és azóta hetente legalább egyszer készítek valamilyen brokkolis ételt (elvégre most olvastam, hogy a harmincasok egyenek sok zöldet):)! Ez a formáció nagyon gyorsan elkészíthető, és laktató, tapasztalataim szerint azokat is meggyőzi a brokkoli finomságáról, akik addig szilárdan ellenálltak...

Hozzávalók

A húshoz

A zöldséghez

A masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...