Brokkolifőzelék
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2143 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 467.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 312 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1109 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4286 micro
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 549 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
- Sós vízben (amennyi éppen ellepi) elkezdjük főzni a burgonyát, majd ha már félig megfőtt beletesszük a brokkolirózsákat és öntünk hozzá még vizet, majd az egészet puhára főzzük, végül leszűrjük (a főzővizet nem öntjük ki!) és összetörjük.
- Kevés főzővizet adunk hozzá és natúr joghurtot, visszatesszük a tűzre, 1-2 percig tovább melegítjük. Fűszerezzük szerecsendióval, aztán ha nem elég sűrű 1-2 ek riszliszttel besűrítjük.
- Receptkönyvben: 763
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 124
- Össznézettség: 159779
- Feltöltés dátuma: 2008. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A főzelék gyakorlatilag párolt zöldség, aminek a főzővizét régen lisztes rántással, ma már egyre inkább habarással sűrítik be. Én a habarást kicsit ádolgoztam. A főzelékeket úgy készítem, hogy kevés sós vízben megpárolom a zöldséget, ízesítem, majd leöntöm a vízet egy másik edénybe, a zöldséget nagyjából összetöröm (amikor még pici leturmixolom), majd a főzőlével higítom. Keverek bele natúr joghurtot vagy tejfölt és Holle riszliszttel besűrítem a megfelelő állagúra. Nagyrészt fagyasztott húskockockával, kisebbeknek főtt tojás sárgájával, nagyobbaknak főtt, buggyantott vagy tükörtojással tálalom. A fagyasztott húskockákat pedig úgy készítem, hogy a húst (csirkemell/comb, pulykamell, nyuszicomb, borjúcomb) megfőzöm leveszöldséggel, majd ha megfőtt kevés lével leturmixolom és jégkockatartóba téve kifagyasztom. Ha megfagyott sima uzsonnászacskókba teszem és a fagyasztóban tárolom. Egy éves kor alatt 2 kockányit, 1 éves kor után 3-4 kockányit használok fel a gyermek étvágyától függően. A hús levét sem dobjuk ki! Ezt 1 l-es adagokban szintén lefagyasztom és mint alaplét használom fel!