r
Nosalty Logó

Brokkolifőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkolifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2143 micro
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4286 micro
Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. Sós vízben (amennyi éppen ellepi) elkezdjük főzni a burgonyát, majd ha már félig megfőtt beletesszük a brokkolirózsákat és öntünk hozzá még vizet, majd az egészet puhára főzzük, végül leszűrjük (a főzővizet nem öntjük ki!) és összetörjük.
  3. Kevés főzővizet adunk hozzá és natúr joghurtot, visszatesszük a tűzre, 1-2 percig tovább melegítjük. Fűszerezzük szerecsendióval, aztán ha nem elég sűrű 1-2 ek riszliszttel besűrítjük.
  • Receptkönyvben: 763
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 160261
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzelék gyakorlatilag párolt zöldség, aminek a főzővizét régen lisztes rántással, ma már egyre inkább habarással sűrítik be. Én a habarást kicsit ádolgoztam. A főzelékeket úgy készítem, hogy kevés sós vízben megpárolom a zöldséget, ízesítem, majd leöntöm a vízet egy másik edénybe, a zöldséget nagyjából összetöröm (amikor még pici leturmixolom), majd a főzőlével higítom. Keverek bele natúr joghurtot vagy tejfölt és Holle riszliszttel besűrítem a megfelelő állagúra. Nagyrészt fagyasztott húskockockával, kisebbeknek főtt tojás sárgájával, nagyobbaknak főtt, buggyantott vagy tükörtojással tálalom. A fagyasztott húskockákat pedig úgy készítem, hogy a húst (csirkemell/comb, pulykamell, nyuszicomb, borjúcomb) megfőzöm leveszöldséggel, majd ha megfőtt kevés lével leturmixolom és jégkockatartóba téve kifagyasztom. Ha megfagyott sima uzsonnászacskókba teszem és a fagyasztóban tárolom. Egy éves kor alatt 2 kockányit, 1 éves kor után 3-4 kockányit használok fel a gyermek étvágyától függően. A hús levét sem dobjuk ki! Ezt 1 l-es adagokban szintén lefagyasztom és mint alaplét használom fel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...