r
Nosalty Logó

Briós tojás- és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Briós tojás- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

4 darabhoz

Összesen 472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

4 darabhoz

Összesen 1883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

4 darabhoz

Összesen 311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

4 darabhoz

Elkészítés

4 darabhoz

  1. A lisztet, a cukrot és a sót egy edénybe kimérjük és elkeverjük. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a liszthez az élesztővel együtt. Körülbelül 5-6 percig dagasztjuk, amikor a tészta már kezd összeállni, hozzáadunk 30 g szobahőmérsékletű, felkockázott margarint. Majd tovább dagasztjuk 10 percig. Amikor a tészta szépen összeállt, cipót formázunk belőle, majd lefedve 60 percig kelesztjük.
  2. A tésztát kivesszük a tálból, lelapogatjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél ujjnyi vastagon. A tésztát ezután megkenjük a maradék 35 g szobahőmérsékletű margarinnal. Érdemes már a hozzávalók kimérésekor kint hagyni, hogy könnyen kenhető legyen.
  3. A tésztát ezután képzeletben elharmadoljuk, előbb az egyik szélét hajtjuk be középre, majd arra rá a másikat. Ezután nyújtunk rajta párat hosszában.
  4. A tésztát ezután négy részre vágjuk hosszában, ezeket a hosszú “szálakat” fogjuk feltekerni. A tésztát egyesével fogjuk közre az ujjainkkal, tekerjük körbe, majd a végén keresztbe is, mintha egy csomót kötnénk.
  5. A kész briósokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le, és kelesszük még 60 percig. Ha letelt az idő, kenjük meg a tetejét kevés laktózmentes tejjel, majd szórjuk meg vaníliás cukorral.
  6. A sütőt melegítsük elő 170 C fokra, majd süssük a tésztákat 15 percig. Hagyjuk kihűlni, és készen is van.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 3645
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 01.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Briós tojás- és laktózmentesen
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

4 darabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...