Brindzás pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
44g finomliszt159 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g juhtúró53 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
7g tojás9 kcal
Tetejére
Összesen
341
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
341
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5330.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 4054 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 182.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
2724
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Első lépésként száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot.
- Ezután egy keverőedénybe szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a vajat, a brindzát és a tejfölben elkevert élesztőt és az egy tojást. Összegyúrjuk és a tésztát jól kidolgozzuk. Cipót formázunk, majd 1-1,5 órát meleg helyen kelesztjük. (Ne lepődjetek meg, a tészta nem fog hatalmasra kelni, mert azt majd a sütőben teszi...:)
- Utána lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, bevágjuk, és tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőle (én a nagyobb vagy a közepes méretet javaslom, mert a végén akkor lesz igazán érezhető a puhasága).
- Kivajazott vagy sütőpapíros tepsire helyezzük és 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A második kelés után megkenjük a tojással és megszórjuk a szezámmaggal. A forró sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt aranylóra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11550
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Finom-puha brindzás pogácsa recept. Én, mivel imádom a reggelire frissen készült süteményeket, ezzel az illatos, szálaira szedhető pogácsával ébresztettem a családot...és a szomszédokat. :)) Egyébként mondani sem kell, hogy tökéletes sör- és borkorcsolya, ha vendégeket várunk.