Brie sajtos-burgonyás frittata
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
396
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1587
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 201.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
396
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 101.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3323.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1179 mg
-
Nátrium 1237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 805.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 842 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 955 mg
-
Retinol - A vitamin: 823 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
1587
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és mandolinnal nagyon vékonyra felszeleteljük.
- Sós vízben, forrástól számított 5 perc alatt félpuhára főzzük. Óvatosan leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Egy kisebb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát.
- A sütőt előmelegítjük, sütőpapírt terítünk egy formába úgy, hogy a szélein kicsit túllógjon, és kikenjük olívaolajjal.
- A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és a snidlinggel ízesítjük.
- Az előkészített formába rétegezzük a hozzávalókat: először az előfőzött krumpli felét, arra jön a dinsztelt hagyma fele, rá a brie sajtszeletek fele, majd a maradék krumplit, hagymát és sajtot rétegezzük a tepsibe.
- Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel, és megsütjük.
- Hidegen könnyen szeletelhető, kis kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9675
- Feltöltés dátuma: 2012. január 19.
Ajánló
Szúrjunk színes kis kardot vagy fogpiszkálót a kockákba, így még mutatósabbak és könnyen elvehetőek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Vendégváró falatkáknak néztem ki ezt a receptet (a Nők Lapja konyha decemberi számából), de gyors vacsora lett végül belőle. Jelesre vizsgázott, így legközelebb vendégváró hidegtálra is elkészítem.