r
Nosalty Logó

Brie sajtos-burgonyás frittata

Mignon
Brie sajtos-burgonyás frittata
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

396
Kalória
18.7g
Fehérje
23.8g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
201.4g
Víz
318.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    805.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és mandolinnal nagyon vékonyra felszeleteljük.
  2. Sós vízben, forrástól számított 5 perc alatt félpuhára főzzük. Óvatosan leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Egy kisebb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát.
  4. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírt terítünk egy formába úgy, hogy a szélein kicsit túllógjon, és kikenjük olívaolajjal.
  5. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és a snidlinggel ízesítjük.
  6. Az előkészített formába rétegezzük a hozzávalókat: először az előfőzött krumpli felét, arra jön a dinsztelt hagyma fele, rá a brie sajtszeletek fele, majd a maradék krumplit, hagymát és sajtot rétegezzük a tepsibe.
  7. Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel, és megsütjük.
  8. Hidegen könnyen szeletelhető, kis kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Vendégváró falatkáknak néztem ki ezt a receptet (a Nők Lapja konyha decemberi számából), de gyors vacsora lett végül belőle. Jelesre vizsgázott, így legközelebb vendégváró hidegtálra is elkészítem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...