r
Nosalty Logó

Brazil torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Brazil torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    288 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 5718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a kávét, apránként a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: gőz fölött 4 evőkanál víz hozzáadásával felolvasztjuk a csokit.
  2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és a rumot, majd habosra keverjük.
  3. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A krémmel bevonjuk a az oldalát és a tetejét is.
  4. Igazán akkor jó, ha néhány órára behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5993
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Ajánló

A tésztához vaj helyett margarint is használhatunk, de a krémnél maradjunk a vajnál. Díszíteni keményre vert, cukrozott tejszínhabot ajánlok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom, tömény, laktató, brutálisan csokis torta, amit nem nehéz elkészíteni. Először a szülinapomra készítette el ezt a sütit apukám. Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem az ilyen tömény torták jobban csúsznak, mint például a sütésmentes, mascarponés könnyed torták. A szakácskönyvben Lajos Mari és Hemző Károly arra figyelmeztet, hogy a szokásosnál vékonyabb szeletet vágjunk, mert nehéz torta, de nekem két szelet meg sem kottyant... :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...