r
Nosalty Logó

Brazil csirkés rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fruba
Brazil csirkés rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1390.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1277 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9568 micro
Összesen 2996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vöröshagymánkat vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon keveréssel pirítsuk szép üvegesre. Közben vágjuk fel a megmosott csirkemellet kis kockákra. Végig kis lángon főzzünk mindent!
  2. Kb. 10 perc eltelte után adjuk hozzá a húst a hagymához és az összenyomott fokhagymát. Kevergessük, várjunk, amíg a csirkemell szépen kifehéredik, majd ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig.
  3. Kis lábasba rakjunk kevés margarint és adjuk hozzá a kukoricát. Lassú tűz felett pirítsuk 10 percig. Kukoricával egyidőben a borsót is feltesszük főni másik lábasban, neki is 10 perc szükséges. Negyedik lábasunkban forró, sózott vízben főzzük ki a rizst.
  4. Apróra kockázott Jalapeno paprikát adjuk hozzá a húshoz. A borsóról öntsük le a vizet, majd 5 percre adjuk hozzá és keverjük el a kukoricával. Végül adjuk hozzá a húshoz.
  5. Amikor a rizs elkészült, keverjük össze a zöldséges hússal, fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 729
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 78556
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Ajánló

Tetejét reszelt sajttal díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevésbé zsíros ételt szerettünk volna készíteni barna rizzsel, de mivel nem volt itthon, ezért sajnos konyhakész, tasakos rizzsel helyettesítettük. Így is kiváló lett :) Nevét színei ihlették.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...