r
Nosalty Logó

Brassói Rezu konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Brassói Rezu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1086.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 3694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A combotmegmossuk, felkockázzuk.
  2. A szalonnát apró darabokra vágjuk.
  3. Olajon pirulásig sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágottfokhagymát.
  4. Ezután beletesszük a húst, megszórjuk majoránnával, sóval és borssal, és kavargatjuk.
  5. Ha már levet eresztett, lefedjük, hogy puhuljon, néha ránézünk, ha az összes levét elfőtte, pici vízzel pótoljuk.
  6. Eközben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük, megsózzuk.
  7. A húst körülbelül 40 perc után kóstoljuk, ha szükséges, a fűszereket pótoljuk.
  8. Miután kellően omlós, átkavarjuk, levesszük a tűzről, és összekavarjuk a sült krumplival, és már fogyaszthatjuk is.
  9. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10638
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A brassói a kedvenc ételem, ezért nem hiányozhat a repertoáromból. Meglepően egyszerű volt elkészíteni, és isteni lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...