Brassói Rezu konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
923
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g kolozsvári szalonna1965 kcal
-
9g majoranna24 kcal
-
1g bors3 kcal
-
4g só0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
Összesen
3694
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
31g sertéscomb56 kcal
-
51.6g burgonya30 kcal
-
15.5g kolozsvári szalonna101 kcal
-
0.5g majoranna1 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
Összesen
190
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1266.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 271.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
923
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.8 g
Zsír
-
Összesen 274.1 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5067.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2044 mg
-
Nátrium 2119 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1086.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
3694
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéscomb
-
1 kg burgonya
-
300 g kolozsvári szalonna
-
3 ek majoranna
-
1 kk bors
-
1 kk só
-
8 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A combotmegmossuk, felkockázzuk.
- A szalonnát apró darabokra vágjuk.
- Olajon pirulásig sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágottfokhagymát.
- Ezután beletesszük a húst, megszórjuk majoránnával, sóval és borssal, és kavargatjuk.
- Ha már levet eresztett, lefedjük, hogy puhuljon, néha ránézünk, ha az összes levét elfőtte, pici vízzel pótoljuk.
- Eközben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük, megsózzuk.
- A húst körülbelül 40 perc után kóstoljuk, ha szükséges, a fűszereket pótoljuk.
- Miután kellően omlós, átkavarjuk, levesszük a tűzről, és összekavarjuk a sült krumplival, és már fogyaszthatjuk is.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10638
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A brassói a kedvenc ételem, ezért nem hiányozhat a repertoáromból. Meglepően egyszerű volt elkészíteni, és isteni lett!